blog-logo

Maria Grecea se opune adoptării copiilor brașoveanului Florin Barbu de către cuplul de homosexuali din Marea Britanie

maria grecea florin barbuAstăzi, 28 iunie, în cadrul lucrărilor Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, l-am avut invitat pe dl. Florin Barbu, brașoveanul care locuiește în Marea Britanie, și ai cărui copii au fost instituționalizați, iar apoi încredințați unei familii de homosexuali. Cazul a șocat opinia publică din România, fiind vorba de un nou abuz îndreptat împotriva copiilor unei familii de români.

Îmi exprim dezacordul total față de decizia autorităților britanice și sunt profund îngrijorată de situația celor doi copii ai familiei Barbu, în special datorită mediului în care au fost plasați. Măsurile luate de autoritățile din Anglia sunt de neconceput într-o societate cu principii sănătoase. Mă întreb cum a fost posibil ca acei copii, care au cetățenia română, să fie instituționalizați, iar ulterior oferiți spre adopție, de autoritățile altui stat.

Mai mult decât atât, consider că plasarea lor într-un cuplu de homosexuali, fapt de neconceput pentru sistemul românesc de drept, arată disprețul britanicilor pentru români, fapt ce îmi întărește convingerea că ne confruntăm cu un nou caz similar celui prin care a trecut familia Bodnariu din Norvegia.

Alte articole:   Campania „Fii și tu SALVATOR! Donează SÂNGE, dăruiește VIAȚĂ!", în februarie, la Brașov

Atunci când am aflat de cazul familiei Bodnariu, am decis să mă implic pentru a-i ajuta pe acei părinți care au fost despărțiți de copii, printr-o decizie injustă. Alături de colegii mei din Parlament, am participat la toate demersurile necesare pentru reîntregirea respectivei familii. Consider că suntem datori să ne implicăm și în cazul expus astăzi de domnul Florin Barbu, tatăl celor doi copii.

În urma discuțiilor purtate cu dl. Barbu am ajuns la concluzia că autoritățile române au fost sesizate mult prea târziu, când procesul se afla într-o fază avansată, astfel încât, în acest moment nu au mai rămas prea multe căi de urmat.

Alte articole:   CNAIR: Trafic închis pe mai multe drumuri naționale din cauza zăpezii viscolite

Ca urmare a ședinței de azi, s-a stabilit că exista un raport, redactat ca urmare a unei anchete sociale, prin care se solicită încredințarea copiilor în familia extinsă, respectiv la bunicii din partea tatălui, care locuiesc în Brașov. Astfel, împreuna cu familia extinsă vom arăta că si la Brașov acei copii vor putea beneficia de un trai decent, de o educație de calitate și vor fi crescuți într-un mediu în care sunt respectate valorile morale și creștine.

În ultima perioadă am constatat că numărul copiilor separați de familie, în țări precum Anglia, Norvegia, Finlanda, sau Suedia a crescut îngrijorător. În acest sens, voi înainta o propunere către Ministerul Afacerilor Externe, prin care voi solicita să fie trimis câte un atașat pe lângă misiunile diplomatice din acele state, care să acorde sprijin românilor care se confruntă cu astfel de probleme.

Alte articole:   DNSC avertizează: Mesaje capcană în numele Poștei Române, al unor bănci și al unor firme de curierat

În încheiere, doresc sa reamintesc faptul că în cadrul reuniunii Adunării Parlamentare de la Consiliul Europei de săptămâna trecută, care a avut loc la Strasbourg, a fost aprobată întocmirea unui raport intitulat Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului și necesitatea de a menține familiile unite, ca urmare a moțiunii prin care sunt semnalate abuzurile autorității pentru protecția copilului (Barnevernet) din Norvegia.

Îmi exprim speranța că autoritățile române vor reuși, prin mijloace diplomatice, să preîntâmpine cazurile în care familiilor de români le sunt luați copiii, prin măsuri disproporționate, care reprezintă interpretări abuzive și eronate ale principiului interesului superior al copilului.

Statul Român este dator să își sprijine cetățenii, oriunde s-ar afla aceștia !

 • Maria Grecea,
 • deputat PNL
Distribuie dacă îți place!
 1. So very happy and grateful for politicians like you!!

  Reply
 2. TREBUIE LUPTAT PINA LA MAXIM CA COPIII LUI FLORIN, CARE SINT COPIII NOSTRI ;;;;!!!! AI ROMANILOR ,, SA SE INTOARCA ACASA !!!! IAR FLORIN SA NU MAI FIE AMENINTAT CU PUSCARIE !!!!!! NU A FACUT NIMIC , CA SA FIE CONDAMNAT , POSIBILI DE PEDEAPSA SINTETI VOI !!!! CARE A-TI LUAT HOTARIREA ASTA FATA DE ACESTI COPII CARE NU VA APARTIN VOUA !!!! RUSINE MAREI BRITANII RUSINE !!!! DATI-NE COPIIIiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 3. Singura reala avere a unei familii indiferent unde s-ar afla, sunt urmasii ei..nu ca valoare in bani . Pentru fiecare din noi teoretic cel putin, copii sunt doriti, asteptati, iubiti, protejati si bineinteles educati, atat cat fiecare isi permite sau copilul manifesta calitati. Niciodata nu au fost timpuri ideale si nici copii momument de cumintenie. Invatam umanitatea din noi, prin copiii nostrii care ne provoaca zilnic sa invatam, sa fim oameni, sa fim adulti, sa fim responsabili …… daca vrem, modern e sa nu, real e sa da. Cand unei persoane sau unei familii ii iei copilul …e ca si cum l-ai zdrobi…copilul fiind esenta lui de umanitate si iubire. Pentru copii, teoretic oferim si ne oferim cu tot ce avem mai bun pentru ei….Real..si modern…Acest real si modern e distructiv social, familial, educativ, economic. Categoric familia este alcatuita din doua persoane de sex opus care provin din alte persoane cu calitati si defecte, idei putine si fixe sau mai multe, care au identitati, afectiuni, valori certe si/sau carente educationale sau nu. Teoretic vrem sa oferim copiilor nostri mai mult, mai bine. Real …ce este cel mai important, o adevarata familie unita la bine si la greu ..mai putin. Orgoliile si munca rapindu-ne un timp esential de a fi impreuna., la care se adauga internetul si "socializarea" virtuala. Viata se petrece oricum am vrea noi, independent si indiferent de rasa, culoare, sex, religie, tot in relitate cu toate consecintele ei la timpul biologic, toti fiind in final trecatori. Importanta unui om este in timpul si de la aparitia vietii si a prezentei sale pana la sfarsit iar familia este locul unde se numeste de multe ori acasa…unde e familia e acasa si toti ne dorim a avea o familie si de a intemeia o familie cu cei dragi…de a duce viata…de a fi printre ei. La aceasta ora sistemul de turma – usor manipulabil prin politica, economie, religii si sau curente "spirituale" rupe familia…dupa moda..nu dupa biologie si normalitatea biologica. Este un moment in care am afectat grav relatiile interumane, de valori identitare de cultura si civilizatie, de familie, de rolul masculin si feminin in familie si societate, natura in ansamblul sau distrgrugand si poluand aberant conditiile planetare de viata. E timpul sa ne oprim sa constientizam…unde ne-a dus goana dupa bani…la ce am distrus real…cum ne-am distrus sanatatea, familiile, valorile, natura…si mai ales umanitatea din noi. E timpul a ne recapata demnitatea si onoarea umanitatii si valorile firesti pentru care merita sa ne zbatem zilnic ca firesc si uman..precum orice alta specie pamanteana.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.