blog-logo

Un nou episod din scandalul de la Federația Română de Culturism și Fitness

gicu sfintes2Gicu Sfinteş, patron al unui club sportiv de culturism, promotor al acestui sport la Brașov și organizatorul a două campionate europene în România, dintre care unul la Brașov, în 2005, spune că se luptă cu mafia din acest sport de ani de zile.

Braşoveanul a dat în judecată federaţia, pentru că ar fi emis carnete false de antrenor şi de instructor și pentru multe alte fapte penale, după cum a precizat, în cadrul unei conferințe de presă.

,,Am dovedit cu acte în regulă că în 2013, erau aproape trei mii de carnete de instructor false şi peste 100 de carnete de antrenor. Printre cei care le dețin se numără Monica Mureșan, Felicia Purice, Dumitru Cheteleș, Ovidiu Mezdrea, cei care sunt și acum în federația de specialitate. Precizez că această activitate de organizare de cursuri false se desfășoară în continuare, sub oblăduirea federației română, condusa de Gabriel Tonceanu. Toți sunt, la rândul lor,sprijiniți de Cristian Bocșa, inspector în cadrul Ministerului Tineretului și Sporturilor. Acesta a mers până acolo, încât a ascuns petiția pe care am adresat-o fostului ministru al Tineretului și Sporturilor, Gabriela Szabo. Este cel sub patronajul căruia s-au realizat acele carnete false și s-au organizat cursurile false. Deși răspunsul primit de la Școala Națională de Antrenori spune clar că mai multe persoane, printre care Mezdrea și Mureșan nu figurează ca absolvenți ai Școlii, aceștia se ocupă de cursuri și se autointitulează antrenori și profesori. Persoanele care au organizat cursuri de instructor de culturism false sunt Vasile Furde, Tiberiu Apostol, Cristian Mihăilescu, Oprea Daniel, Monica Mureșan, niciuna dintre acestea nerăspunzând, până acum, pentru acest fapt penal, cu atât mai mult, cu cât au luat bani din această activitate. Menționez și că am fost exclus din federație, în urma acțiunilor mele de demascare a abuzurilor, dar așa zisul act de excludere nu are nicio ștampilă. Un alt fapt grav, este că deși există decizie judecătorească privind funcționarea legitimă a clubului meu de culturism, Gym Sfinteș Bodybuilding, situația este ignorată de federația română, fără ca aceasta să răspundă pentru acest fapt.  Am obţinut o decizie definitivă şi irevocabilă prin care aceasta era obligată să primească din nou clubul în organizaţie, mai ales că acesta a obţinut şi Certificatul de Identitate Sportivă. Deşi am trimis cotizaţia pe adresa federaţiei, aceasta mi-a returnat banii şi i-a răspuns că nu recunoaşte clubul, în ciuda deciziei instanţei. Mai mult, documentele din perioada 2005-2011, existente în  arhiva federației de culturism au fost distruse, lucru care nu a fost cercetat. Am cuprins în dosarul meu și faptul că la sala de culturism a lui Ovidiu Mezdrea a decedat anul trecut un spotiv, fără ca nimeni să cerceteze împrejurările în care s-a produs această nenorocire și cum a funcționat clubul sportiv respectiv”.

Alte articole:   INSP: Aproximativ 70.000 de infecţii respiratorii acute, înregistrate într-o săptămână

Surpriza neplăcută a celui care a reclamat aceste fapte, este că dosarul voluminos, înaintat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, a fost clasat, la propunerea inspectorului principal Florica Bîrlădeanu. Nemulţumit, Gicu Sfinteş a făcut plângere împotriva deciziei de clasare şi a sesizat situația la DNA, subliniind faptul că dorește să facă plângere și la CSM .

,,Este incredibil că d-na inspector Bârlădeanu nu a cercetat nimic, legat de acest dosar, trecând cu vederea fapte penale. Acest lucru este strâns legat de faptul că d-na Bîrlădeanu, care fiind fostă caiacistă, are legătură strânsă cu Ministerul Sporturilor și, implicit cu inspectorul Cristian Bocșa. Nu a audiat pe nimeni, din cei implicați în aceste fapte. Nu mi-a oferit un raspuns, ca urmare a vreunei cercetări, legate de carnetele false din Federația Română de Culturism și Fitness, legate de ignorarea deciziei tribunalului, de funcționare legitimă a clubului meu sportiv sau de disparția arhivei federației. Din 30 de inculpaţi în dosarul acesta, n-a chemat pe nimeni să audieze . Singura persoană care a fost audiată am fost eu, în calitate de pârât. Pentru acest lucru, voi merge mai departe, pentru că este inadmisibil ca să se mușamalizeze aceste fapte, de o mare gravitate, înscrise în sfera penalului”, spune Sfinteș.

Alte articole:   Lista centrelor de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii

Poliţiştii spun că, în lipsă de probe, ei au propus clasarea cazului, iar procurorul a fost de acord: „În urma sesizării depuse s-a întocmit dosar penal care a fost instrumentat de colegii de la investigaţii criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. În urma cercetărilor, s-a dispus soluţia clasării”, a declarat comisar şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

În pofida acestei situații, antrenorul brașovean este decis să meargă „până la capăt” cu demascarea cazurilor de corupție, care zguduie acest sport.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate