blog-logo

Maria Grecea cere demisia şefei DRDP Braşov după accidentul de la Perşani

Maria GreceaVineri, 17 iunie 2016, în județul Brașov, pe Drumul Național 1, pe raza localității Perșani, a avut loc un accident de circulație soldat cu 4 decese și peste 20 de persoane rănite. Un autocar cu elevi, care se deplasau la o manifestare culturală, a acroșat un parapet despărțitor și s-a răsturnat pe sensul opus de mers.

La momentul producerii accidentului, mă deplasam din Codlea către Brașov, iar pe drum am văzut numeroase autospeciale ale pompierilor și ale SMURD, îndreptându-se către locul accidentului. Cu toate că sunt obișnuită cu accidentele produse pe sectoarele DN1 dintre Codlea și Făgăraș, la aflarea tragediei care s-a produs, am fost șocată, dar am simțit și un puternic sentiment de revoltă !

În urmă cu un an, am demarat o campanie menită să garanteze siguranța participanților la trafic pe DN1, prin sporirea echipajelor de Poliție Rutieră, dar și prin aducerea infrastructurii rutiere la standardele corespunzătoare !

Alte articole:   Locuri de muncă Brașov: bucătar, ajutor de bucătar și pizzar

Printr-o adresă înaintată Direcției Județene de drumuri și Poduri Brașov, reclamam starea precară în care se află anumite sectoare ale DN1, riscurile generate de rigolele de scurgere extrem de adânci, lățimea extrem de redusă a drumului, dar și existența unor obstacole care pun în pericol desfășurarea în condiții de siguranță a traficului rutier.

Răspunsul primit de la doamna Angela Nicula, încă director al DRDP Brașov, a fost unul sfidător, care denotă doar nesimțirea și disprețul unor funcționari pentru atribuțiile pe care le au, dar și pentru cetățeni. Astfel, doamna încă-director mi-a precizat că întreaga parte carosabilă a DN1 se prezintă în condiții bune de circulație, fără obstacole care să pună în pericol desfășurarea traficului rutier.

raspuns drumuri brasovÎn octombrie 2015, am primit un răspuns de la DRDP Brașov, prim care mi se transmitea faptul că au fost efectuate, în urma sesizării, o serie de lucrări de marcare și semnalizare. În toată această perioadă, nu a fost luată nicio măsură cu privire la rigolele de scurgere, sau la parapeți.

Alte articole:   Fostul viceprimar Mihai Costel, în echipa administrativă a președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea

În urma accidentului de vineri, am toată convingerea că responsabilitatea aparține, în cea mai mare măsură, reprezentanților DRDP Brașov. Rolul parapeților despartitori, mai ales pe un drum în pantă, este exact acela de a preveni pătrunderea (sau răsturnarea) autoturismelor pe sensul opus. Ceea ce s-a întâmplat cu autocarul din Iași ne demonstrează, însă, faptul că infrastructura DN1 nu poate garanta, încă, siguranța deplină a participanților la traficul rutier.

Totodată, consider că se impune și îmbunătățirea dialogului instituțional dintre Poliția Rutieră și DRDP, agenții fiind cei care pot sesiza în timp real problemele care apar pe anumite tronsoane de drum, iar pentru îmbunătățirea gradului de siguranță rutieră, accentul trebuie să fie pus și pe prevenție.

Alte articole:   Familia caută un bărbat dispărut din Budila

Având în vedere tragedia de vineri, 17.06.2016, consider ca doamna Angela Nicula ar fi trebuit să își înainteze demisia și să lase locul unei persoane competente și responsabile.

De asemenea, în perioada imediat următoare, voi adresa o serie de interpelări către CNADNR, pentru a mi se prezenta situația lucrărilor efectuate pe tronsoanele DN1 care străbat județul Brașov, sumele achitate pentru respectivele lucrări, precum și un raport din care să reiasă starea tehnică în care se află DN1 la ora actuală.

Ceea ce mă îngrijorează cel mai tare este însă incompetența și nepăsarea de care dau dovadă anumiți factori responsabili. Oare chiar este nevoie să avem constant câte o tragedie de genul celei de la clubul Colectiv, pentru a conștientiza problemele cu care ne confruntăm ?

 • Maria Grecea
 • deputat PNL de Braşov
Distribuie dacă îți place!
 1. Au si inceput mizerabilii sa foloseasca in scopuri politice nenorocirea petrecuta.

  Reply
  • Stimate domn, am avut un demers legat cu adrese catre: Pol Codlea, Inspectoratul de Pol Brasov, MAI, DRDP BV, CNADNR. Si cu toate astea nu s-a facut nimic. Acolo au murit si pot muri oameni in continuare. Eu nu vreau sa-mi mai fac mustrari de constiinta ca ooate trebuia sa fac mai mult…si poate asa salvam vieti. Voi continua sa cer solutii pentru acel tronson cu riscul de a fi acuzata de populism sau orice altceva ! Va multumesc pentru intelegere !!!

   Reply
   • Stimata doamna, pe acel tronson de drum mor frecvent oameni de multe decenii, cu mult timp dinainte sa existe partidele actuale sau CNADNR, stiti asta foarte bine. Dupa cum stiti foarte bine si cauzele reale: neatentia, nepriceperea, grandomania. Daca nu avea parapet median ati fi acuzat lipsa, asa acuzati prezenta lui; sau poate credeti ca un parapet median e un zid de netrecut. Oricum ar fi, drumul acesta nu poate deveni si nu va deveni niciodata autostrada, iar autostrada nu o avem exact din cauza dvs. a parlamentarilor de Brasov, a modului ineficient in care ne-ati „reprezentat” la Bucuresti. Poate aveti dreptate in privinta incompetentei persoanelor din directia regionala, dar sa stiti ca incompetenta nu are culoare politica in Romania si era mult mai decent sa asteptati rezultatul anchetei, sa nu legati artificial lucrurile. Dar probabil v-au suparat colegii dvs. de politichie, care criticasera trecerile de pietoni din Brasov, si ati zis ca acum e momentul sa-i egalati…

    Reply
    • Bravo Ghita !!! Mare dreptate ai !!! Toti deputatii si senatorii de Brasov s-au laudat cu proiecte care mai de care si cand s-au vazut cu sacii in caruta au fost primii care au votat impotriva.

     Reply
 2. Care scopuri ? Demersul deputatei e vechi de peste un an… Nu zic ca e cea mai buna, dar in cazul asta chiar are dreptate ! Individa de la DRDP e o scursura pesedista care nu a facut nimic pentru drumurile din Brasov, desi toti platim taxe catre CNADNR !! Are dreptate in ceea ce priveste demisia !

  Reply
 3. Accidentul a avut ca si cauza o eroare (greseala) umana: cel mai probabil viteza prea mare.
  D-na Grecea, conationalii nostrii sunt nesimtiti: de ex. sunt cei mai needucati si prosti soferi din Europa. Printre altele.
  Altii, de ex., se folosesc de asemenea ocazii pt a readuce aminte cititorilor ca exista.
  Bla-bla-ul dvs. nu va schimba cu nimic ritmul constructiei autostrazii. Pun pariu pe mandatul dvs… 🙂

  Reply
 4. Doamna blonda vrea sa credem ca ei chiar ii pasa. Bifeaza cate o chestie prinsa din zbor, adica in actualitate si …gata mandatul! Doar in visele ei
  De vrajeala suntem toti buni. Duduia a tinut ocupat locul degeaba in parlament 4 ani. Impreuna cu alti parlamentari supercapabili din Brasov nu a facut NIMIC pt acest oras. NIMIC. Mesaj: Eu zic sa dati bugetului local toate veniturile de parlamentar pentru ca v-ati batut joc de brasoveni. Sau daca sunteti asa de miloasa precum pretindeti virati banii la o casa de copii sau de batrani. Dupa care publicati confirmarea platii!

  Reply
  • Va confirm eu draga doamna, in calitate de vicepreședinte al unui ONG din Codlea care se ocupa de copiii saraci, pentru a le da o sansa la educație si o copilărie decenta, ca doamna Grecea de 3 ani susține din bani proprii proiectul desfășurat in Centrul de Zi Raza de luna Codlea. De doi ani sumele cu care susține asociația acoperă aproape 80% din sumele cheltuite cu masa de prânz a copiilor, cu plata educatorilor, a asistentului social, etc. De 3 ani isi dedica timpul liber acestor copii amarați si niciodata nu a urlat la tv sau in ziare despre asta, nici nu s-a folosit de acest fapt pentru a-si face imagine. Dovada sta faptul ca habar nu aveti ce vorbiți!!! Dumneavoastră ce ati facut vreodată, voluntar, cu bani proprii, pentru copiii amarați si bătrânii sau bolnavii din Codlea, Brasov, sau de aiurea?? As putea sa va dau punctual zeci de exemple in care doamna Grecea a ajutat familii sărace, batrani sau copii bolnavi, a facut tot ce a putut ori de cate ori a aflat despre un caz sau i-a fost solicitat ajutorul. E usor sa aruncați cu noroi si va permiteți sa aduceti acuzații unui om care a facut mai mult decat toți oamenii pe care eu ii cunosc, la un loc!! Fara sa bata toba cu si despre asta! Cand copiii saraci din Codlea nu au avut ce manca, sau îmbrăca, nu le-ați dat dumneavoastră! Daca doamna Grecea prefera sa nu vorbească despre aceste lucruri, pentru ca le face dezinteresat si din omenie, eu pot dovedi cu „acte” asa cum ati „strigat” aici ca o suma foarte mari de bani din veniturile domniei sale vine constant sub forma de donații, pentru a ajuta un proiect social sa continue. Sa va fie rușine pentru felul in care ati ales sa denigrați un om despre care nu cunoașteți NIMIC!

   Reply
   • Tanti Vali? Matale esti? Va recunoasteti citatul?

    Mulţumim tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment- angajaţii centrului de zi împreună cu voluntarii centrului, prietenilor dragi ai asociaţiei Walter şi Anca Dionisie, doamnei deputat Maria Grecea, doamnei inspector pe problemele romilor de la Inspectoratul Şcolar Braşov Diana Szasz, preşedintei Partidei Romilor Braşov Gozgar Mariana, Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Codlei;
    Vali Zăvoianu- vicepreşedinte al AJPS Rază de lună Braşov

    Acest Walter Dionisie e claparul de la Conexiuni. Ia ghiciti copii: Cine a mai fost prin aceasta trupa? Ati ghicit – fostul vice CJ Mihai Pascu -PNL.

    Cine mai e pe aici? Pres de la partida romilor Bv – Mariana Gozgar. Buna prietena cu? (aveti voie la 2 din 3). Nicolae Paun, Nicolae Paun sau Nicolae Paun? Bravo copii, asa este!

    Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Codlei? Nimic mai simplu, dragi copii – Ea este un avatar al portalului online (de casa) Codlea Info. Adica PNL-PNL. Citez:
    Începând cu vara anului 2011, în perioada preelectorală, „Codlea (Minus) Info” s-a încolonat în spatele candidatului liberal la Primăria Codlea, Cătălin Muntean, patronul brandului „Peneş”
    (mai multe puteti afla de pe: http://erwinalbu.blogspot.ro/2013/02/codlea-info-primeste-bani-frumosi-din.html)

    Asa ca nu mai e de mirare de unde isi trage seva tanti Grecea.

    Pupaturi usoare

    Reply
    • Doamna Irina-basina, stati jos ! Azi, nota 4 la logica ! Iar daca informatiile le luati de pe blogul lui Albu, inseamna ca nici capsorul nu va prea duce !

     Reply
    • Oricum, mai bine dona catre o asociatie serioasa, nu una condusa de Zavoianu si Dionisie… Deci asta cu donatia nu se pune, o punctam doar ca se ia de PSD !!

     Reply
    • Poftim?? Ce exprimare poţi avea duduie! Cred că e cazul să dovedeşti un minim de respect, dacă vrei să dea cineva doi lei pe „opinia” matale. Nu ştiu cu cine vorbesc, pentru că eşti şi laşă, adică nu semnezi cu numele real, ca să am ocazia să iţi cer şi live să îmi spui asemenea bălării. Nu ai avea tupeu, garantat! Dincolo de facebook, fâs, nu mai ai cu siguranţă acelaşi aplomb şi discurs. Nu ştiu ce combinaţii de partide faci şi te asigur că eşti pe arătură cu totul, legat de mirobolantul tău răspuns de mai sus. Cei care au sprijinit nu au venit acolo în calitate de ce scrii matale, ci ca simpli oameni. Cu generozitate au crezut de cuviinţă să susţină cauza unor copii amărâţi. Faza cu conspiraţiile ţine de manifestări cu tentă psihiatrică… no ofense dar chiar aşa sună. Din cei 3 ani de funcţionare ai Centrului de Zi, un an am primit sprijinul Consiliului Judeţean Braşov şi de doi ani ne bazăm în cea mai mare parte pe sprijinul doamnei Grecea. Asociaţia pentru infrumuseţarea Codlei a primit acolo mulţumiri pentru pozele pe care le-a făcut la eveniment, poze publicate apoi pe internet. Doamna Gozgar e reprezentanta romilor din Codlea şi cum parte din copiii de la asociaţia noastră sunt copii romi, e clar că am avut nevoie de sprijin în această comunitate. Sprijin să îi identificăm pe copiii cărora să le acordăm servicii sociale, nu ce aberaţi dvs acolo. Walter Dionisie e un artist care a sprijinit în mod voluntar copiii, ori de câte ori a fost solicitat, nu are legătură în nici un fel omul cu politica şi faptul că ştii să împroşti mizerii despre tot ce mişcă nu mă face să cred decât că eşti o cucoană plină de frustrări. Frustrări politice :)))) Ar trebui să fii CINEVA şi nu eşti? Ca să închei, brandul Peneş şi vicepreşedinţi CJ, Păun şi naiba mai ştie cine mai face parte din scenariul tău schizoid chiar nu are nici un rost să îi menţionezi pe un subiect legat, repet, de copiii săraci. Ăia de nu au mâncare, haine, rechizite, să meargă la şcoală. O să îţi urez şi eu ceva, ca să fiu în ton: Recapătă-ţi coloana vertebrală!-deconspiră-te şi îţi voi transmite face to face cum şi cu cine mă pup.

     Reply
 5. S-au si iritat pesedistii? Cine are interese sa o mentina in functie pe individa de la DRDP? Evident, mafiotii lui Pateu-nita! Altfel, era zburata de mult pentru tupeu si nesimtire! Va ofticati ca Grecea a luat atitudine? De ce nu au luat si ceilalti parlamentari pesedisti? Aaa, am uitat, majoritatea sunt arestati, sau au demisionat din motive…penale!

  Reply
 6. Pai normal ca nu au mancare daca mananci tu din portiile lor, zavoranco! Ia zi tu cati baniai luat delaasoiati naiasti tetine? Ca sastisidonatorii pe cine hrasc!

  Reply
 7. Dupa cum vad ca se umfla apele aici ma gandesc ca un control al Curtii de Conturi si politiei economice si mai ales ONPCSB la acest centru nu ar strica deloc. Intrebare pt sefii de la casa de copii: Din ce bani si cat a donat d-na Grecea pentru ca in declaratia ei de avere si interese nu apare nimic. Banii dati sunt pe persoana fizica? Concret in ce ani si despre ce sume vorbim?

  Reply
  • Ma si intreb care sunteti =))) PSD sau angajatii lui Curcanila ? E distractiva abordarea, daca femeia a donat, ce mai conteaza de unde ?? In declaratia de avere nu e obligatoriu sa specifici si donatiile, atat timp cat sunt in limita veniturilor personale… Ca madame Grecea a donat unde nu era cazul, e partea a doua, dar buna credinta cred ca a existat… Asa cum zicea Yrina mai sus (care e ori in stare de ebrietate, ori a lipsit de la scoala)…Zavoranca aia care se de vicepresedinte si ruda lui Dionisie le cam mananca mancarea copiiilor, ca de aia a ajuns sa cantareasca cat un Matiz…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate