blog-logo

Maria Grecea: Liberalii pun în valoare producătorii români

maria greceaDeputatul PNL Maria Grecea ne-a declarat că a participat astăzi la o noua dezbatere pe tema legii care pune in valoare capitalul autohton si productia agricola locala.

„Dupa cum bine stiti, in urma cu o saptamana a fost adoptata legea care vizeaza comercializarea produselor alimentare autohtone si care a fost inițiata de un grup de opt deputați liberali. S-a vehiculat in aceasta perioada ca legea afecteaza libera concurenta. Un lucru neadevarat. Acest proiect a fost supus dezbaterilor publice si inclusiv a beneficiat de suportul Consiliului Concurentei. Potrivit acestui proiect de lege magazinele mari vor fi obligate să se aprovizioneze cu produse alimentare pe «lanţul scurt», iar supermarketurile vor funcţiona în continuare şi în weekend”, a precizat Grecea.

„Lanțul scurt” înseamnă aprovizionarea din proximitatea locală, respectiv regională. Importanța acestui proiect de lege rezultă din faptul că producătorii români vor putea comercializa în supermarketuri produse românești într-un procent semnficativ mai mare decât în prezent, iar consumatorii români vor putea consuma produse autohtone proaspete de calitate superioară.

Alte articole:   Meteorologii au anunțat că vremea va fi deosebit de rece în următoarele zile

Proiectul de lege prevede obligativitatea comercianţilor – persoane juridice autorizate – ca pentru categoriile carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate şi de panificaţie să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 51% din volum de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse, provenite din lanţul scurt de aprovizionare.

„Metodologia de desfăşurare a acţiunilor privind lanţul scurt de aprovizionare se aprobă prin hotărâre de Guvern. Proiectul de lege prevede si sanctiuni care pot duce pana la inchiderea magazinului ! Prin această lege este eliminată taxa pe raft, ceea ce va duce la scăderea preţurilor la produsele comercializate în supermaketuri. Legea are un impact major asupra agriculturii, ca motor important al economiei naționale. Este o șansă extraodinară pentru producătorii locali de a fi puși în valoare și de a revitaliza economia rurală și de a se organiza în grupuri de cooperatori și cooperative agricole. Prin acest proiect de lege PNL demonstreaza ca este și un partid național, nu doar liberal !!!”, spune Maria Grecea

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate