blog-logo

EXCLUSIV Radu Pușcariu este noul președinte al ALDE Brașov

Radu Pușcariu

Radu Pușcariu

Biroul Permanent Național al ALDE a decis astăzi, în urmă cu puțin timp, ca noul președinte al filialei partidului la Brașov să fie Radu Pușcariu, cel care a deținut un mandat de consilier local în perioada 2012 – 2014. în urma demisiei de onoare a lui Valentin Şoneriu din fucnţie, după alegerile din 5 iunie.

„Avem datoria să salvăm liberalismul românesc de la dispariţie. Sunt liberal prin vocaţie, tradiţie şi convingeri. Pe noi, membrii PNL, nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem să rămânem în ALDE sau să trecem la PPE. Nu ne-a întrebat nimeni dacă dorim fuziune cu PDL. Sunt decizii luate la nivelul conducerii fără consultarea membrilor. La Braşov, majoritatea covârşitoare a liberalilor doreau rămânerea în ALDE şi alianţă cu PDL, nu fuziune. Dar nu a ţinut nimeni cont de acest lucru. Dacă nu mai există credinţă si încredere, nu mai există nimic. Am ales să îmi continui crezul liberal alături de cel care m-a onorat cu prietenia sa încă din 1990, domnul Călin Popescu Tăriceanu – cel mai bun Prim Ministru postrevoluţionar al Romaniei şi împreună cu vechi prieteni şi colegi liberali, dar şi alături de tineri de mare valoare, care se alătură acestui proiect”, ne-a declarat Radu Puşcariu în momentul depunerii adeziunii la Partidul Liberal Reformator, în 6 august 2014.

Alte articole:   Polițiștii caută un bătrân plecat de la un centru de vârstnici

Cine este Radu Pucșariu?

Născut în anul 1953 la Bran, Radu Puşcariu este descendent al ilustrei familii a Puşcăreştilor, care a dat neamului românesc personalităţi de seamă ale istoriei şi culturii româneşti, precum Cavalerul Ioan de Puşcariu sau Sextil Puşcariu, şi-a petrecut, practic, toată viaţa în Braşov.

Nu a fost membru al Partidului Comunist, iar la începutul lunii ianuarie 1990 s-a înscris în Partidul Naţional Liberal, conform convingerilor moştenite din familie, bunicii fiind fruntaşi liberali.

În anul 1990 a candidat pe lista Partidului Naţional Liberal pentru Camera Deputaţilor iar în anul 1992 a ocupat primul loc pe lista partidului pentru Senatul Romaniei. In anul 2009 a candidat pentru un loc in Parlamentul European, iar in 2012 a fost ales Consilier Municipal.
Premiant al Colegiului National “Andrei Şaguna“ pe care l-a absovit în anul 1972, Radu Puşcariu işi continuă studiile la Universitatea Transilvania din Braşov, devenind,la absolvire, în anul 1977,inginer diplomat in specialitatea electromecanică.

Alte articole:   Instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni, până duminică dimineaţă. Pentru mai multe judeţe a fost emis cod portocaliu

Tot la această Universitate a absolvit, in anul 2007, cursurile de Master in Business Administration (MBA). Cariera profesională de după perioada stagiaturii s-a desfăşurat în totalitate la Electrica Braşov, începand cu anul 1982 şi până în prezent, de la inginer proiectant până la director general al societăţii Electrica Furnizare Transilvania Sud SA, până în anul 2010.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate