blog-logo

Concurs cu bicicleta, trotineta și rolele pentru copii

concurs biciclete coresi brasovAgenția Metropolitană implementează în municipiul Brașov, în perioada 2015-2017,  un proiect finanțat de Uniunea Europeană în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.

Astfel, Agenția Metropolitană Brașov a organizat și va organiza o serie de activități adresate locuitorilor municipiului Brașov și factorilor interesați prin care să promoveze conceptul de Mediu Urban Activ.

Astăzi, AMB, împreună cu partenerii săi Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov, Coresi Shopping Resort și Școlile Generale 8, 14 și 15, a organizat a doua ediție a concursului de educație rutieră „Cu bicicleta, în siguranță!”.

Evenimentul, dedicat Lunii Internaționale a Copiilor, s-a desfășurat în cadrul complexului comercial Coresi, iar la concurs au fost înscriși 80 de elevi din clasele primare. Anul acesta concursul a prevăzut 3 secțiuni de mijloace de deplasare cu respect pentru mediu, respectiv: bicicleta, trotineta și rolele.

Alte articole:   Spitalul Municipal Săcele a deschis Laboratorul de Tomografie Computerizată

CLICK pe poze pentru a se mări!

Concursul a constat în proba teoretică, în vederea verificării cunoștințelor privind normele rutiere, și parcurgerea unor trasee de îndemânare specifice celor trei mijloace de deplasare. Participanții au trebuit să parcurgă mai multe probe de conducere a bicicletei/ trotinetei și role: proba printre jaloane, trecerea într-un coridor format din 2 scânduri, slalom printre portițe și jaloane așezate zig-zag și spațiul de oprire.

Concursul a beneficiat de premii atractive, fiecare participant fiind răsplătit pentru cunoștințele sale în domeniul circulației rutiere și în mânuirea bicicletei, trotinetei sau rolelor. Au fost acordate câte 3 premii speciale la fiecare secțiune elevilor care au cumulat cele mai bune punctaje la cele două probe de concurs.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate