blog-logo

„Scurtătură” legislativă pentru terenul Aeroportului de la Ghimbav

plan_harta_aeroport_1Deputații Gabriel Andronache (PNL) și Emil Niță (PSD) spun că au făcut miercuri, 8 iunie 2016, în plenul Camerei Deputaților, un pas mare înainte pentru clarificarea situației juridice a Aeroportului Internațional Ghimbav.

„La propunerea noastră, plenul Camerei Deputaților a fost de acord cu retrimiterea la Comisia Juridică a proiectului de lege nr. 650/2015 privind transferul terenului pentru aeroport de la Institutul Cartofului către Consiliul Județean Brașov. Acest proiect, care propunea modificarea termenului de realizare a aeroportului, avea raport de respingere. Prin retrimiterea la Comisie avem posibilitatea de a amenda proiectul și de a-l aduce, cu raport de adoptare, în plenul Camerei Deputaților, care este cameră decizională”, se arată într-un comunicat de presă al celor doi parlamentari braşoveni.

Alte articole:   Cîmpeanu: Toți elevii se vor întoarce la școală a doua zi după ce rata de infectare va scădea sub 1 la mie

Astfel, la Comisie se va înființa un grup de lucru, din care  cei doi vor face parte, alături de experți de la Consiliul Legislativ, Departamentul Legislativ al Camerei Deputaților și de la Agenția Națională de Cadastru, pentru a identifica cea mai bună soluție legislativă, astfel încât să fie înlăturate piedicile de natură juridică, iar proiectul Aeroportului Internațional Ghimbav să fie realizat în condiții de deplină legalitate.

Pe lângă alte variante de lucru, va fi analizată inclusiv varianta propusă de Consiliul Județean Brașov. Deputaţii braşoveni susţin că, prin demersul lor, din plenul Camerei Deputaților, se scurtează termenul de adoptare a unei noi reglementări cu câteva luni de zile.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate