VIDEO Lonely Planet: Transilvania, locul întâi în top 10 regiuni de vizitat din lume!

Brasov NoapteaTopul realizat de Lonley Planet “Best in travel” cuprinde trei secțiuni: Top 10 orașe de vizitat, Top 10 țări de vizitat și Top 10 regiuni de vizitat.

În top 10 regiuni de vizitat din întreaga lume, România ocupă prima poziție cu regiunea Transilvania.

Transilvania este descrisă ca o regiune de vis unde poți vizita atât castele cât și galerii, unde poți pătrunde adânc în legenda lui Dracula și unde te poți relaxa cu sporturi de iarnă. Cluj-Napoca a fost numit un oras de artă a viitorului, iar Brașovul atrage tot mai mulți iubitori de viața de noapte.

Alte atracții cu colți care îi fascinează pe turiști în Transilvania, înafară de Dracula, sunt râșii, lupii și cei peste 6.000 de urși. Vizitatorii străini consideră că frumusețile naturale ale zonei ar trebui să fie în centrul atenției.

Clujul este admirat pentru muzeele sale care se reinventează și devine din ce în ce mai colorate cu noi atracții turistice precum Fabrica de Pensule – o colecție de artă cu șase mini galerii.

Când vine vorba de sporturi de iarnă, turiștii consideră că în Brașov și Păltiniș se găsesc cele mai bune resorturi. Zăpada perfectă pentru skiat se găsește în Poiana Brașov și costurile pentru practicarea acestui sport nu sunt deloc ridicate.

Alte articole:   România a stabilit oficial ,,Ziua Națională de Conștientizare a Violențelor Împotriva Creștinilor”

Nici frumusețile arhitecturale nu sunt uitate. Bisericile fortificate sunt atracții turistice importante alături de casele vechi din lemn. Vechiile tradiți sunt prezente atât în arhitectura locurilor cât și în portul tradițional al localnicilor.

În contrast cu aceste obiceiuri, drumul spre castelul Bran este plin cu tricouri cu Dracula și suveniruri care mai de care mai deosebite. Creatorii topului amintesc și de Vlad Țepeș, prezentând povestea sa reală și justificând admirația românilor pentru domnitor datorită rezistenței militare în fața armatei otomane.

Cu picturi murale în relief cu aur și un acoperiș din țiglă multicolor, Palatul Culturii din Târgu Mureș este considerat unul dintre obiectivele turistice cele mai frumoase din regiune. Minunile sunt nelipsite și în interiorul palatului mai ales în Sala oglinzilor.

Este amintit și Podul Mincinoșilor din Sibiu și se vorbește și despre pasiunea Prințului Charles față de Transilvania.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Norocu nostru cu sasii si ungurii, care ne- o construit cate shieva. .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.