Reclamații la DNA Braşov pe tema listelor electorale

alegeri-urna votUnul dintre liderii UNPR și candidatul formațiunii la Primăria Ghimbav, Dumitru Buțan, în numele unui ONG anonim – Fundaţia Ecologistică Grădina Maicii Domnului – cu adresă de corespondenţă în  Ghimbav, a făcut la DNA un denunţ „privind savarsirea infractiunlor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, -art.320, 323 si 323 C.P.- coroborat cu art. 13/legea78/2000 – folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul, bunuri ori alte foloase necuvenite de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid”.

Denunţul face referire la listele de sustinatori pentru candidatură ale lui George Scripcaru – primarul Brasovului si candidat independent, Razvan Popa – PSD şi Adrian Gabor – PNL, care ar fi fost obţinute prin fals.

„Cea mai mare parte a celor aflati pe respectivele liste, care in mod straniu, sunt comune celor trei candidati, sunt obtinute din surse ilicite si contin semnaturi falsificate. Aratam ca timpul scurt, lipsa centrelor de colectare a semnaturilor pentru toate cele trei persoane –candidat, conduce spre idea ca respectivele tabele au fost intocmite cu alte ocazii si sunt folosite ilegal in procesul electoral . Acest lucru, faptul ca sunt sute de persoane care se regasesc in grupuri identice pe listele celor trei candidatii, care nu sunt in nici o alianta legala –inregistrata  la Tribunal, consituie probe temeinice care atesta savarsirea unor fapte de natura penala cu consecinte deosebite”, se aratăîn textul denunţului.

Buţaan pretinde că Biroul Electoral avea obligatia sa verifice forma si fondul (autenticitatea semnaturilor) listelor de semnaturi, iar acest lucru s-a facut „cu o oarecare doza de superficialitate”.

„Pentru a se respecta litera legii si aplicare dispozitiilor legale apreciem ca se impun verificari riguroase privind modul de obtinere a datelor din respectivele liste, declaratie pe proprie raspundere a celor care le-au intocmit nefiind o masura de siguranta suficienta pentru a se garanta un proces electoral corect si in spiritul valorilor promovate de Constitutia Romaniei si recomandarilor europene. In ancheta pe care o veti demara cat mai curand posibil, va rugam sa tineti cont ca la nivelul orasului Brasov exista o temere reala privind corectitudinea desfasurarii procesului electoral. Sunt cetateni indignati de aceasta situatie si trenarea sau tegiversarea unei astfel de cercetari poate conduce la o neincredere in institutiile statului si valorile morale ale societatii”.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Dar la Ghimbav, candidatul lor, rromul Huntai, cum a obtinut semnaturile? Ca pe ala nu l-a votat nici satra lui.

    Reply
  2. Huntai ala e un tigan borat, s-au facut de rahat cu el. Si acum Butanu e si mai penibil, ala e scos de la psihiatrie!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.