Mihai Costel: „Electoratul a vrut să nu avem la Braşov un partid care să deţină monopolul”

Mihai Costel - PMP 2Președintele PMP Brașov, Mihai Costel, spune că scorul de 5,7% pentru municipiul Brașov a reprezentat un scor previzibil, noi mizam pe un minimum de 5,5, iar pe o prezență ridicată Partidul Mișcarea Populară putea ajunge la 7%. Oricum, scorul de la Brașov este peste media obținută de PMP la nivel național.

„Faptul că prezența a fost care a fost, ne-a situat la acest scor minimal. Este important pentru noi că avem doi reprezentanți în viitorul for deliberativ local, iar ca o remarcă personală cred că, în aceste alegeri locale, atât noi, cât și PER am câștigat, pentru că nu s-au regăsit în fosta structură a Consiliului Local. După cum știți, atât FDGR, cât și UDMR au fost reprezentate. Cred că PNL este marele perdant din punct de vedere al scorului obținut la Consiliul Local. Ei au obținut 10 mandate, în condițiile în care în 2012 au avut 9 mandate pe structura PDL, luptând cu USL, când era în cădere. Nu calculăm cât ar fi obținut și cu mandatele vechiului PNL. Nu vor putea face o majoritate singuri. La fel, nici PSD. Faptul că avem patru partide mici în Consiliul Local a reflectat voința electorarului, care nu a vrut ca un singur partid să dețină monopolul”.

Obiective care vor fi susținute în Consiliul Local

Dezvoltarea economică, susținera culturii și o gândire pentru a revitaliza sporturile cu tradiție – sunt trei obiective pe care PMP le-a promovat în campania electorală. O primă măsură este înființarea secției de gimnastică la Clubul Corona.

„În ceea ce priveşte încheierea unei alianţe politice, noi vom respecta voința electoratului și vom ține cont de formațiunile mici și candidatul independent din Consiliul Local. În acest moment nu am avut nicio discuție cu vreun partid, dar în mod sigur ne vom alia cu cineva, pentru a putea forma un grup politic, care trebuie să aibă minimum trei membri, astfel încât să avem reprezentanti în comsiiile de specialitate ale CL”, a mai precizat Mihai Costel.

El spune că şi PMP îşi doreşte postul de viceprimar, „firesc, ca orice partid politic şi vom face alianța care este cea mai benefică pentru partidul nostru”.

Alte articole:   Ce categorii de angajați NU pot cere libere plătite pentru a sta cu copilul care învață online

PMP a avut candidați în 33 de localități, dintre care rezultate bune s-au obţinut la Prejmer – Cătălin Popa: 16%, Hărman – Sergiu Huțanu: 18%, Sânpetru – Emil Manolachi – 16%, ultimii doi nu au mai făcut politică până acum. Şi la Săcele, Gheorghe Stoea a obținut un scor bun, deși toată lumea spunea că ALDE va fi surpriza, a miamenţionat liderul PMP Braşov.

Rezultate slabe pentru PMP au fost la Ghimbav, Predeal și Făgăraș, „unde se impun schimbări, pentru ca, în toamnă, la alegerile parlamentare să intrăm cu o altă gândire”.

Distribuie dacă îți place!
 1. Costel, ai uitat de transparență!
  De aici trebuie plecat. Asta am vorbit toată campania electorală. Avem nevoie să îmbunătățim încet-încet lucrurile atunci când vezi că te lovești de reticență ca de un zid.

  Reply
 2. Dar în altă ordine de idei trebuie să fac o remarcă: trebuia să încep cu felicitări și mult succes și ție și tuturor celor care vor face parte din consiliul local.

  Reply
 3. Cred ca problema PMP-ului si in general a partidelor din Romania porneste de la o singura fraza pe care ai spus-o si tu:
  „firesc, ca orice partid politic şi vom face alianța care este cea mai benefică pentru partidul nostru”
  As fi foarte interesat ce intelegi tu prin "benefica".

  Reply
 4. Mai tinere smecheras, tu vorbesti care ai obtinut un scor cat un microb ? Las-o asa si nu mai incerca cu vrajeli ca nu tine. Dintr-un partid mic l-ai facut invizibil.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate