blog-logo

Fostul administrator de la Nitramonia Făgăraș, Mihai Tânjală, va fi extrădat în România

mihai tanjalaCăutat de patru ani prin Interpol pentru că se sustrăgea executării unei pedepse pentru corupţie, fostul deputat Mihai Tânjală va fi extrădat în România. Tânjală, care este fondatorul celebrei unităţi „Doi şi-un sfert”, fusese capturat în decembrie anul trecut, în insulele Cayman.
Ramintim faptul că, în iunie 2003, APAPS a numit la Nitramonia ca administrator special pe Mihai Tânjală, un apropiat al premierul Adrian Năstase, fost deputat PDSR de Mehedinţi, ofiţer de contrainformaţii.

Apelul lui Mihai Tânjală la decizia de extrădare a fost respins de autorităţile judiciare ale insulelor Cayman, teritoriu britanic din Marea Caraibelor. Asta în ciuda faptului că fostul deputat a declarat că viaţa sa este în pericol dacă s-ar întoarce în România, iar procesul în urma căruia a fost condamnat ar fi fost motivat politic.

Alte articole:   INS: Scăderi considerabile ale sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România. Brașovul rămâne în top

Decizia este definitivă, iar Tânjală urmează să fie adus în România. Mihai Tânjală a fost ofiţer de contrainformaţii înainte de 1989. El este cel care a fondat fosta unitate de informaţii a Ministerului de Interne UM 0215, cunoscută sub numele „Doi şi-un sfert”. În perioada 1995-1996 a fost deputat PDSR şi a fost membru al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

El a fost condamnat în 2011, la 5 ani de închisoare, pentru că ar fi vândut active ale unei companii de stat, SC ICMUG SA Giurgiu, la preţuri modice, unor firme pe care le controla prin interpuşi. Este vorba despre o clădire administrativă şi un ansamblu de blocuri în construcţie, inclusiv terenul aferent.

Alte articole:   Braşovul, locul 3 în topul insolvenţelor, în ianuarie 2021

Clădirile au fost vândute apoi la preţul pieţei, ceea ce i-a adus lui Tânjală un profit 500.000 de euro, calculaţi la cursul mediu al anului 2004, arătau procurorii în rechizitoriul cu care l-au trimis în judecată pe fostul deputat.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate