blog-logo

Procesul preşedintelui Johannis, luni, la Curtea de Apel Braşov

iohannisProcesul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia solicită revizuirea deciziei de anulare a contractului pentru un imobil cumpărat de aceştia în centrul Sibiului este stabilit pentru luni, 6 iunie, la Curtea de Apel Braşov. Procesul a afost amânat pentru această dată pentru citarea unei părţi care locuieşte în Statele Unite ale Americii.

În 12 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Braşov a menţinut atunci o decizie dată în 2014 de Tribunalul Braşov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soţia acestuia, Carmen Iohannis, soacra preşedintelui şi moştenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.

Decizia Curţii de Apel Braşov era irevocabilă, însă preşedintele Klaus Iohannis declara atunci că soluţia instanţei îl „nemulţumeşte” şi că, împreună cu avocaţii săi, caută modalităţi de a contesta hotărârea.

Alte articole:   Ministrul de Interne: În noaptea de Înviere pot circula doar cei care participă la slujbele religioase

În 27 noiembrie 2015, la Curtea de Apel Braşov a fost înregistrat dosarul care are ca obiect „anulare act”, după ce avocaţii preşedintelui au formulat o contestaţie în anulare, prin care cer revizuirea deciziei din 12 noiembrie.

În 4 ianuarie 2016, la primul termen de judecată, instanţa braşoveană a amânat judecarea cauzei până la 25 ianuarie. „Având în vedere lipsa de procedură cu intimata Baştea Rodica şi pentru a se depune la dosar motivele contestaţiei în anulare, amână judecarea cauzei la 25.01.2016”, a stabilit instanţa.

Casa, care are peste 150 de metri pătraţi şi în care funcţionează o bancă şi mai multe firme, a fost a unei familii din localitatea Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu. La moartea celor doi soţi, din cauza faptului că nu aveau moştenitori, imobilul a intrat în posesia statului român şi a fost cumpărat de chiriaşi, atunci când acest lucru a fost posibil.

Alte articole:   Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

Ulterior, în instanţă, un bărbat pe nume Nicolae Baştea a arătat că este nepot al foştilor proprietari ai imobilului din centrul Sibiului, iar contractele de vânzare-cumpărare ale chiriaşilor au fost anulate. Familia Iohannis a devenit proprietară a imobilului după ce a cumpărat părţile de proprietate ale urmaşilor lui Nicolae Baştea.

Nemulţumiţi de această stare de fapt, foştii chiriaşi au deschis o serie de procese şi au depus plângeri în urma cărora s-a iniţiat şi o cercetare penală pentru stabilirea modului în care Nicolae Baştea a obţinut certificatul de moştenitor.

Cercetarea a rămas însă fără urmări, procurorii stabilind că nu se impune începerea urmăririi penale.

Procesele civile intentate s-au mutat la diverse instanţe, care au dat diferite soluţii de-a lungul anilor. Toate părţile implicate au recurs la diferite căi de atac, astfel că procesele au continuat.

Alte articole:  

În 16 mai 2014, Tribunalul Braşov constata „nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel (notar din Sibiu – n.r.) încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat (moştenitor al lui Nicolae Baştea – n.r.), moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători”, din cauza neclarităţii certificatului de moştenitor al lui Nicolae Baştea.

Soţii Iohannis au contestat decizia Tribunalului Braşov la Curtea de Apel Braşov, dar prin decizia din 12 noiembrie 2015, sentinţa dată de Tribunal a fost menţinută.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. este amuzant. In acest imobil functioneaza reiffesen bank, care plateste o chirie de 70.000 de euro pe an. Neavand o sentinta definitiva a justitiei, banii din chirie sunt platiti catre Iohannis. Pe scurt, desi Iohannis nu ar trebui sa fie proprietarul imobilului, banii din chirie ajung tot la el. Amanarea proceselor, atacarea deciziei, etc etc, este o strategie mizerabila de a scoate bani din Imobil. As fi foarte bucuros, ca atunci cand se da sentinta definitiva, sa il oblige sa plateasca banii de chirie retroactiv, catre adevaratii proprietari :)))

    Reply
  2. procesul nu a fost mutat la CA Pitesti?! tot la Brasov se judeca?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate