blog-logo

Veniți duminică la vot! Copiii Brașovului contează pe voi

catalin leonteDa, am moștenit cel mai frumos oraș din România. Sute de ani, înaintașii noștri au pus cărămidă peste cărămidă și ne-au pus pe harta lumii cu Piața Sfatului, Biserica Neagră, Turnul Alb, Piața Prundului sau Biserica Sf. Nicolae. Ne-au dat Junii Brașovului, ne-au dat spirit și identitate și cultură.

Dar peste o sută de mii de oameni au părăsit Brașovul în ultimii ani. Nu au făcut-o pentru că orașul nu ar mai fi frumos, ci pentru că nu este destul să fie frumos.

Căderea industriei are vinovații săi, iar marile privatizări sunt cercetate de DNA. Au fost decizii politice și, de multe ori, influențate de diferite grupuri de interese. Vinovații vor plăti mai devreme sau mai târziu, dar istoria nu se mai întoarce.

Alte articole:   17 octombrie - Ziua Patrimoniului Cultural Imaterial

Da, suntem mândri de orașul nostru, punem fotografii pe Facebook, povestim prietenilor noștri despre istoria noastră și uneori suntem priviți cu invidie de cei din alte orașe pentru că, da, venim dintr-un oraș frumos.

Da, Brașovul este acum un oraș frumos care nu are aeroport, nu are spitale corespunzătoare, nu mai contează din punct de vedere cultural. Un oraș al cărui centru istoric se degradează, a cărui gară nu seamănă deloc cu poarta de intrare în cel mai frumos oraș…

30.000 de oameni, copii, tineri, adulți și vârstnici au rămas fără apă caldă și, la fel de grav, nimeni nu le-a spus de ce s-a întâmplat acest lucru. Și nimeni nu și-a cerut scuze.

Alte articole:   Schița Cabinetului Cioloș 2.0

Vin alegerile. Va fi o bătălie între cei care se cred stăpânii orașului și brașovenii cinstiți. Pe de-o parte, cei care au prosperat, care și-au făcut vile și hoteluri, care conduc mașini de lux și care sunt acum cercetați de DNA pentru corupție.

Pe partea cealaltă, oamenii obișnuiți, cei care trăiesc sub apăsarea zilei de mâine și ai căror copii au plecat la muncă în străinătate. Oameni care muncesc zi de zi ca să își poată plăti facturile. Pensionari care strâng din dinți ca să își poată cumpăra medicamente. Tineri care își caută un loc de muncă și vor să își întemeieze o familie la ei acasă.

Alte articole:   Înfrângere pentru Corona Brașov, în runda a 5-a din Divizia „A”

Noi am primit un oraș frumos. Copiii noștri ce primesc de la noi?

 Veniți duminică la vot. Copiii Brașovului contează pe voi.

  • Cătălin Leonte
  • candidat independent Primăria Braşov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.