Mihai Costel: PNL şi George Scripcaru îşi aduc aminte de Stupini doar în campanie

Trecere de pietoni în Stupini care se termină într-un șanț

Trecere de pietoni în Stupini care se termină într-un șanț

Candidatul PMP la Primăria Braşov, Mihai Costel, a criticat faptul că pentru PNL şi primarul George Scripcaru locuitorii din Stupini sunt o masă de manevră care prezintă interes doar în campania electorală.

„Scripcaru și PNL promit din nou, după patru ani, sprijinirea producătorilor agricoli din Stupini. Îi întreb și vă întreb, ce i-a împiedicat până acum? că au primar, viceprimari și șefii piețelor sunt membrii lor de partid. Până unde vor să meargă cu bătaia de joc?”, a întrebat retoric Mihai Costel.

Liderul PMP Braşov a criticat faptul că deși Stupini este un cartier preponderent agricol, este tratat cu aceleași unități de măsură în privinţa obligațiilor fiscale la bugetul local. Mai mult, deși aceștia plătesc taxe și impozite mari la Primărie, beneficiile venite din partea municipalității nu sunt aceleași.

„Nu au o dezvoltare urbană, nu sunt trotuare, o trecere de pietoni dă într-un șant, nu este finalizată rețeaua de apă potabilă și canalizare, majoritatea stuparilor folosesc aceleași fose septice, deși au apărut foarte multe case în zonă, iar locuitorii sunt nevoiți să folosească apa potabilă din al treilea strat de  pânză freatică, din cauza nitriților, care este o problemă legată și de cultivarea legumelor”, a afirmat candidatul PMP la Primăria Brașov.

Mihai Costel a explicat cum sunt discriminați locuitorii din Stupini în propriul lor oraș comparativ cu alți producător agricoli: ei plătesc taxe pe terenul intravilan agricol, în zona D, la nivelul unui municipiu, deși produsele lor merg în piețele brașovene și sunt la concurență cu ceilalți cultivatori, care plătesc taxe la nivelul unei comune.

Acesta spune că o soluție este să avem o dezvoltare urbană corectă și unitară, trebuie să modificăm componentă de impozitare, iar soluția ar fi ori să introducem terenurile în extravilan, sau dacă tot suntem în intravilan agricol, să aibă același regim cu extravilanul localătiții, pentru accesibilitatea în piețele brașovene.

„Producătorii agricoli din Stupini sunt scutiți la plata a trei luni dintr-un an la închirierea tarabelor. Dacă nu-și ocupă masa până la 8 dimineața, din varii motive, taraba e alocată altora, chiar dacă o plătesc. Accesul în piață și eliberarea carnetului de producător se face doar după ce plătesc integral taxele și impozitele locale”, a explicat Mihai Costel modul cum sunt tratați fermierii din Stupini.

Candidatul PMP propune înființarea unui centru administrativ în cartierul Stupini, unde să funcționeze serviciul  agricol acolo, pentru că majoritatea locuitorilor din muncipiu care lcureaăz cu acești funționari publici sunt din această zonă, iar tot aici să activeze și un repezentant de la APIA și de la Direcția Agricolă Brașov. Mai mutl, tot aici poate fi și un punt de colectare a taxelor și impozitelor locale.

O altă propunere a lui Mihai Costel este construirea unui centru comercial pentru locuitorii din Stupini, printr-un parteneriat între Primărie cu Asociația Producătorilor din Stupini.

(P – Cod AEP 21166059)

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. Din pacate are dreptate Costel dar nu-l vad nici pe el venind cu solutii reale. Nu de impozite mai mici are neaparata nevoie Stupiniul, ci de o infrastructura decenta cu canalizare, apa, strazi, trotuare, iluminat public, spatii verzi intretinute, cursuri de apa igienizate si o strategie de dezvoltare urbana gandita pe termen lung. Din pacate de problemele din Stupini par toti sa-si aduca aminte doar in campaniile electorale ca doar atunci au nevoie de voturi. Si pana la urmatoarea campanie lucrurile vor ramane la fel.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.