blog-logo

Clujul face festivaluri, Brașovul își numără tinerii plecați

catalin leonteO sută de mii de oameni au părăsit Brașovul în ultimii ani. Nu au făcut-o pentru că orașul nu ar mai fi frumos, ci pentru că nu este destul să fie frumos.

Căderea industriei are vinovații săi, iar marile privatizări sunt cercetate de DNA. Au fost decizii politice și, de multe ori, influențate de diferite grupuri de interese. Istoria însă nu se mai întoarce, iar vinovații vor plăti mai devreme sau mai târziu.

Administrația avea obligația să vindece sau să micșoreze cât putea de mult traumele orașului. Traume care înseamnă lipsuri, nevoi și incertitudini pentru oameni. Nu a făcut-o. S-a limitat la asfalt, sensuri giratorii și parcări în cartiere, lucruri care țin de fișa postului oricărui primar, de oriunde ar fi acesta. Iar pentru că nu a făcut “ceea ce trebuie” (așa cum suna sloganul pedelist cu niște ani în urmă), Brașovul este acum un oraș frumos care nu are aeroport, care nu are spitale corespunzătoare, care nu mai contează din punct de vedere cultural.

Alte articole:   Victorii împărţite pentru FC Braşov şi Astra Giurgiu în Campionatul Naţional de juniori

Un oraș al cărui centru istoric se degradează, a cărui gară nu seamănă deloc cu poarta de intrare a celui mai frumos oraș… 30.000 de oameni, copii, tineri, adulți și vârstnici au rămas fără apă caldă și, la fel de grav, nimeni nu le-a spus de ce s-a întâmplat acest lucru. Nimeni nu și-a cerut scuze.

Aproape toți brașovenii pe care i-am întâlnit pe stradă în aceste săptămâni de campanie mi-au spus că le este scârbă de politică. Că și-au pierdut încrederea. Că toți fură… Că fiii și fiicele lor au plecat în alte țări ca să poată trăi decent. Acolo, în vest, li se recunoaște valoarea, au job-uri pe măsura pregătirii lor, nu intervin pilele și au venituri bune. Le-a rămas doar mândria de a putea spune că Brașovul este cel mai frumos oraș din România. Dar nu mai vor să-și crească copiii aici.

Alte articole:   Înfrângere pentru Corona Brașov, în runda a 5-a din Divizia „A”

Scriu aceste rânduri în timp ce la Cluj se desfășoară cel mai mare festival de film din țară – TIFF. În replică, la Brașov se desfășoară un spectacol electoral urât, cu actori din marele partid istoric PNL infestat de oamenii lui Traian Băsescu și Elena Udrea, care fac joc de glezne pe spinarea brașovenilor și susțin un candidat care nu a mai avut loc printre ei pentru că e trimis în judecată pentru corupție. Pe partea cealaltă, PSD, un partid în care am crezut, i-a trimis în luptă pe cei binecuvântați de fostul președinte al organizației brașovene, și el cercetat de DNA pentru corupție.

Alte articole:   ANUNȚ FINALIZARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” Global Media & PR SRL

O sută de mii de oameni au plecat din Brașov, iar dacă lucrurile vor merge tot așa, peste alți câțiva ani vom număra, din nou, absenții. Până la urmă, șansa de a crește și de a trăi mai bine ține de implicarea fiecăruia dintre noi, iar asta se traduce și prin participarea la vot. O dată la patru ani, viitorul este în mâinile voastre. Veniți la vot! Contez pe voi!

 • Cătălin Leonte
 • candidat independent la Primăria Brașov

(P – CUI 24160219)

Distribuie dacă îți place!
 1. Normal ca la Cluj merge treaba. Acolo DNA-ul si-a facut treaba.

  Reply
 2. Vali Blajovan 30 mai 2016, 1:54 PM

  Stați liniștiți că pleacă o grămadă și de la Cluj! Numai dacă îi iei în calcul pe cei care termină medicina sau bilogia, și te crucești! Cât despre festivaluri, au arena aia imensă, deci au unde! În Brașov…unde să faci un festival? În Piața Sfatului? Să mai „dărâmi” câteva clădiri de la vibrațiile instlaților de sonorizare?

  Reply
 3. De mai multi ani ,in Brasov au loc congrese si simpozioane de numismatica.Vin oaspeti din 15-20 de tari.Din lipsa de fonduri,in loc sa-i plimbi o zi prin Brasov si imprejurimi,trebuie sa plece noi ne-putand asigura masa si cazarea pt inca o zi.Consiliul judetean face ce poate dar PRIMARIA BRASOV nu a fost implicata niciodata ca si cum suntem din alt oras.Ce vor povesti oaspetii in tarile lor ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.