blog-logo

Maria Grecea: Aeroportul, un obiectiv strategic pentru ca dezvoltarea Brașovului să poată continua

intalnire parlamentari si primari aeroprotLa invitaţia prefectului Ciprian Băncilă, duminică, 22 mai, a avut loc la sediul Prefecturii Brasov o intâlnire la care au participat parlamentarii aleşi in colegiile din judeţ, primarul Brasovului, George Scripcaru, precum si reprezentanţi ai altor instituţii.

Întalnirea a fost organizată cu scopul de a fi dezbatută strategia privind finalizarea aeroportului internaţional de la Ghimbav, obiectiv ce se află momentan în conservare, din cauza lipsei finanţării, dar şi a unor blocaje de ordin juridic.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentată situaţia terenului pe care se află aeroportul, iar în acest context a fost luată în discuţie depunerea unei propuneri legislative ce are ca scop trecerea acestor terenuri în proprietatea Consiliului Judeţean.

Reprezentanţii instituţiei au realizat o expunere de motive şi au prezentat documentaţia cadastrală aferentă, astfel ca, împreună cu ceilalţi parlamentari prezenţi am hotărât ca în cel mai scurt timp sa depunem un proiect de lege care va realiza transferul de proprietate, fiind astfel posibilă continuarea lucrărilor.

Alte articole:   ÎN DIRECT Conferință de presă la FC Brașov SR

În ceea ce priveste finanţarea investiţiei, George Scripcaru a precizat că administraţia locală poate asigura sumele necesare finalizării obiectivului, acesta având o importanţă majoră pentru municipiul Braşov. Cu toate acestea, în momentul de faţă este prioritară rezolvarea problemei legate de terenuri, prin corectarea anexei care a fost aprobată gresit în toamna anului trecut.

Braşovenii aşteaptă cu mare interes finalizarea aeroportului, acesta urmând să genereze o creştere economică pentru judeţul nostru. Consider că trebuie să facem presiuni inclusiv asupra autorităţilor centrale pentru deblocarea investiţiei, deoarece Braşovul are nevoie de o dezvoltare a infrastructurii pentru a deveni mai atractiv, iar aeroportul şi autostrada trebuie să fie finalizate cu celeritate.

Îmi exprim speranţa că proiectul va avea un parcurs legislativ rapid şi va reuşi să treacă de prima camera sesizată, Senatul, până la sfarsitul vacanţei parlamentare de vară, astfel încât până la sfârşitul sesiunii de toamnă, să avem o lege adoptată şi promulgată. Pentru ca acest lucru să se concretizeze este necesar să existe voinţa politică şi implicare din partea tuturor parlamentarilor din judetul Braşov. Cu toţii avem o datorie morală faţă de braşovenii care aşteaptă de 12 ani finalizarea aeroportului.

Alte articole:   Biciclist accidentat pe DJ104A

Totodată, am convingerea că domnul George Scripcaru va rezolva problema finanţării investiţiei, datorită implicării municipalităţii în acest proiect. Aeroportul international este un obiectiv strategic, esenţial pentru ca dezvoltarea Braşovului să poată continua.

 • Maria Grecea,
 • deputat PNL
Distribuie dacă îți place!
 1. Blonda ataca din nou…
  Eu zic sa incerce un botox cu ceva lecitina forte.
  Apel catre aceasta TANTI: Tema cu aeroportul e fumata mamaie!!! Demult !!!
  Dar matale nu stii, asa cum nu ai stiut (nu ti-a pasat) de atatia ani pe scaunelul cald din parlament !!!

  Reply
 2. Vrem Autostrada Brasov-Comarnic
  fbk

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.