blog-logo

Interesul brașovenilor pentru politicienii locali a scăzut anul acesta cu 32,72%!

panorama brasov piata sfatului biserica neagraGoogle ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, analistii DWF.ro au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

Pentru judetul Brasov au fost alesi in Parlamentul Romaniei 11 deputati si 7 senatori. Acest numar nu este egal pentru toate judetele din tara noastra, fiind calculat in functie de populatie. Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori. Acelasi numar de demnitari intalnim in judetele Bacau si Suceava.

Conform datelor Google, interesul brasovenilor pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 32.72%! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Brasov au fost cautate de 13,080 de ori. Acest numar este in scadere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 19,440 de cautari. Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Alte articole:   Ministrul de Interne: În noaptea de Înviere pot circula doar cei care participă la slujbele religioase

Scaderea plaseaza judetul Brasov pe locul 8 in topul judetelor cu cele mai mari variatii negative. O scadere mai mare a interesului brasovenilor pentru politicienii locali o putem sesiza in judete precum Hunedoara (-35.48%) sau Prahova (-34.10%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 68%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 32%. Comportamentul este similar la nivel national, ceea ce denota utilizarea din ce in ce mai frecventa in Romania a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Brasov in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 42.57%, valoare foarte apropiata de media nationala, de 42.19%. Scaderea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod negativ numarul de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.

Alte articole:   Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

DWF – Digital Workforce este o agentie digitala specializata in servicii de optimizare SEO si Managementul Reputatiei Online. Cu o experienta combinata de 30+ ani in SEO a specialistilor DWF, compania gestioneaza peste 60 de campanii SEO, pentru magazine online si furnizori de servicii din Romania

Distribuie dacă îți place!
  1. Păi ce interes ar avea lumea față de un penal ca semianalfabetul de Scripcaru !?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate