blog-logo

Programul PMP Brașov pentru sprijinirea și dezvoltarea sportului de masă

gabriel antohe

Investiția în sport este foarte importantă pentru orice societate, în special sportul de masă, pentru că astfel se optimizează starea de sănătate a populaţiei.

Rapoartele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au estimat că, la fiecare dolar investit pentru sport se economisesc 3,2 dolari în sănătate.

Din acest motiv, PMP are trei obiective în domeniul promovării şi sprijinirii sortului de masă: educarea cetățenilor, creșterea nivelului de informare privind importanța practicării unei activități fizice, educarea autorităților locale asupra avantajelor pe care le pot obține pentru comunitățile unde activează, prin dezvoltarea sportului de masă și, nu în ultimul rând, inserția socială a persoanelor cu dizabilităti prin sport sau a copiilor de la centrele de plasament, astfel ei se pot integra în societate cu mult mai mult succes.

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

Pentru a face sport avem nevoie de dezvoltarea infrastructurii sportive, prin menținerea și modernizarea bazelor existente, creșterea gradului de disponibilizarea a bazelor sportive, pentru că de multe ori nu au un program tocmai fericit sau sunt destinate altor activități.

Un alt obiectiv este înființarea de cabinete de medicină sportivă, care să existe în bazele sportive de antrenament.

Aș mai preciza că în Consiliul Județean se alocă anumite sume pentru sport, dar fără un program coerent și ar trebui să existe o mai mare disponibilitate pentru finanțarea ONG-irilor care susțin activitățile sportive.

Ca principii pentru dezvoltarea activității sportive vreau să menționez transparența în domeniul alocării fondurilor și alocarea resurselor în funcție de rezultatele sportive, precum și crearea unui sistem integrat și coerent a unor baze sportive în mediul rural.

  • Gheorghe Gabriel ANTOHE                                                                              
  • candidat la Consiliul Judetean din partea PMP
Alte articole:   Cutremur în această dimineață, în județul Vrancea 

(P – Cod AEP 21166059)

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.