Tetkron dă în judecată Consiliul Local!

consiliul local BrasovDacă mai era nevoie de circ în plină campanie electorală, atunci Tetkron a rezolvat și problema aceasta. După ce a reușit performanța să piardă licența ca operator, conducerea societății a găsit de cuviință să se războiască cu Consiliul Local. Și nu oricum, ci în instanță.

Astfel, Tetkron SRL a formulat o plângere prealabilă „împotriva refuzului nejustificat de a soluţiona cererea privind acoperirea din bugetul local a pierderilor rezultate din activitatea de exploatare a serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat, înregistrate de S.C. Tetkron la data de 31 decembrie 2015”!

Adică, cei de la Tetkron vor să oblige consilierii locali să mai bage nişte milioane de euro ca să acopere managementul „performant”, bani care oricum nu ar sta prea mult în conturile societăţii, ci ar fi viraţi către Bepco SRL, pentru acoperirea datoriilor pentru agenutl termic furnizat.

Normal, cu o astfel de situaţie financiară, falimentul s-ar fi pronunţat demult, iar existența firmei oricum nu s-ar mai justifica, în contextul în care una dinte soluții avansate de municipalitate este înființarea unui serviciu public de termoficare în subordinea Primăriei, care ar obține rapid licența de operator și ar putea să producă agentul termic în centralele termice proprii.

În ședința Consiliului Local de joi, 26 mai, aleșii trebuie să constate încetarea de drept a contractului de concesiune nr. 254 din 27.11.2006, novat prin contractul nr. 1864 din 17.12.2010, şi a contractului nr. 3 din 16.08.2010, de delegare a gestiunii serviciului de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în Municipiul Braşov, încheiate între municipiul Braşov şi S.C. Tetkron S.R.L.

Alte articole:   A început testarea națională anti-COVID. Când vom afla câţi români au fost infectaţi

Alte două proiecte pe ordinea de zi vizează revocarea H.C.L. nr. 485/2010, republicată prin H.C.L. nr. 184/2011, prin care s-a aprobat Protocolul de cooperare pentru susţinerea implementării şi finalizării proiectului de construcţie al unităţii de producere a energiei termice în cogenerare, precum și  însuşirea Hotărârii AGA Tetkron pentru reorganizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din Municipiul Braşov .

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. hai nu pe bune? mai Sebi, de unde o sa cumpere primaria energie termica? chiar crezi ca isi fac un nou CET ?
    pai am fi cu adevarat prostii prostilor. am avut producator l-am inchis, am avut distribuitor il inchidem , facem distributie la primarie si construim un nou producator.
    trei litere : LOL

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.