blog-logo

Reacţia MAE în cazul braşoveanului ai cărui copii pot fi adoptaţi în Anglia de o familie de homosexuali

florin barbu greva foameiMinisterul Afacerilor Externe a remis un punct de vedere, la solicitarea cotidianului „Adevărul“, în cazul braşoveanului Florin Barbu, care şi-a pierdut cei doi copii, luaţi în grija de către statul englez.

Serviciile Sociale engleze au demarat procedura de adopţie, cei doi minori urmând a fi încredinţaţi, dacă va decide instanţa, unui cuplu de homosexuali.

Florin Barbu s-a stabilit cu ani în urmă la Londra. Acolo a cunoscut-o pe Claudia, mama copiilor, în 2007. Rezidenţa permanentă au obţinut-o după ce au venit pe lume cei doi copii:  Diana – 8 ani şi Andy, care împlineşte 5 ani pe 26 mai.

Problemele au apărut în anul 2014, când serviciile sociale britanice au început monitorizarea familiei. Mama copiilor îşi găsise un cocubin, iar relaţia de cuplu nu mai funcţiona. Au apărut, inevitabil, certurile în familie. Tot în 2004, a fost sesizată şi ambasada României la Londra în legătură cu faptul că s-au luat unele măsuri de protecţie vizând cei doi copii minori.

„De la momentul primei sesizări, misiunea diplomatică română a întreprins demersuri susţinute pe lângă autorităţile britanice, în vederea documentării şi monitorizării acestui caz. De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Londra au avut întâlniri cu reprezentanţii serviciilor sociale competente şi cu ambii părinţi, asigurându-se că aceştia au avut posibilitatea să indice alţi membri ai familiei extinse care ar putea prelua în îngrijire minorii. În urma evaluării propunerilor formulate, autorităţile britanice au considerat însă că rudele indicate de părinţi nu sunt eligibile în vederea preluării celor doi copii, astfel încât aceştia au fost daţi în plasament pe teritoriul Marii Britanii”, precizează Direcţia de Comunicare a MAE.

Ulterior, instituţiile române au solicitat autorităţilor britanice repatrierea copiilor în vederea integrării în familia bunicilor materni din România, însă acestea nu au dat curs acestei solicitări. MAE spune că autorităţile britanice şi-au asumat jurisdicţia asupra acestui caz şi au acţionat în conformitate cu propriile reglementări legale.

„De altfel, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene cu aplicabilitate directă atât în România, cât şi în Marea Britanie (Regulamentul CE nr. 2201/2003), competenţa de jurisdicţie în materia răspunderii părinteşti asupra unui minor aparţine, ca regulă generală, instanţelor judecătoreşti din statul membru pe teritoriul căruia minorul îşi are reşedinţa obişnuită la momentul sesizării instanţei”, spun oficialii români.

Între timp, serviciile sociale engleze au încuviinţat iniţierea procedurii de adopţie a celor doi copii. Claudia şi Florin Barbu au posibilitatea de a-şi apăra drepturile în faţa instanţei, dar şi de a se întâlni cu cei doi copii în prima fază procesuală. Singurul sprijin concret al statului român a fost acela că „misiunea diplomatică română a învederat autorităţilor britanice regimul restrictiv impus de legislaţia română în privinţa adopţiilor internaţionale şi, totodată, a pus la dispoziţia părinţilor o listă de avocaţi specializaţi în dreptul familiei britanic, în scopul facilitării reprezentării juridice în cursul procesului”.

Alte articole:   Octavian Jurma: Pentru prima dată în valul 4, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare

De patru zile în greva foamei

Pentru familia Barbu, acest lucru nu a contat, iar la ultima audierea a celor doi soţi magistraţii britanici nu le-au dat câştig de cauză, iar cei doi români au pierdut definitiv şansa de a-şi recupera copiii. În prezent, procesul de adopţie se află în curs de finalizare, urmând ca, în cel mult o lună, să aibă loc audierea unui cuplu de homosexuali care şi-au manifestat dorinţa de a creşte cei doi minori.

Din 17 mai, Florin Barbu este în greva foamei în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului. Încă mai speră într-o minune, care să vină din partea staului român. Nu mai speră să obţină copiii pentru el, dar vrea că măcar să fie daţi în adopţie rudelor soţiei – bunicii din Craiova, fie surorii sale, care este stabilită în Spania. Este în cea de a patra zi de protest, de când nu a mâncat nimic. Alături de el au venit mai mulţi prieteni, care îl susţin şi speră ca deznodământul să fie unul fericit.

„Azi e vineri. O săptămână de la proces (de când a pierdut definitiv copiii – n.a.). Aştept decizia judecătorului în scris şi nu am primit nimic. Aştept ca statul român să ducă copiii în România. Tot se va găsi un conducător al României cu frică de Dumnezeu să ajute aceşti copii”, scrie Florin Barbu pe pagina personală de Facebook.

Distribuie dacă îți place!
 1. Rusine MAE, asta e tot ce poti!??? RUSINE!

  Reply
 2. […] CITITI mai MULT aici – http://newsbv.ro/2016/05/21/reactia-mae-in-cazul-brasoveanului-ai-carui-copii-pot-fi-adoptati-anglia… […]

  Reply
 3. Daca copii au fost luati de catre autoritatile britanice, atunci cu siguranta au avut motive foarte intemeiate ca sa se ia decizia aceasta. Eu lucrez in sistemul britanic de servicii sociale, orice caz dureaza mult timp pana la doi ani in unele cazuri, li se da nenumarate ocazii la parinti sa imbunatateasca situatia, autoritatiile cauta sa reintregeasca familia prin cautarea familiei extinse care pot lua copii, deci probabil au incercat sa- trimita la alte rude pe copii. Artcolul acesta nu arata si de ce s-a luat aceasta hotarare. Este trist dar multi cred ca pot face ce vreau cu copii dar in realitate Anglia este o tara care pune mai presus drepturile celui care nu poate sa se apere, a copilului minor.

  Reply
  • ok, de ce nu pot fi dat acesti copii la o familie normala ? de ce trebuie sa fie dati la o famile homosexulala ???
   CEL MAI BINE ESTE CA ACESTI COPII SA RAMANA CU PARINTII LOR !!! ASA ESTE NORMAL !!! CELOR CARE LUATI COPIII DE LA PARINTI NU CRED CA V-AR FI PACUT SA FITI IN ACEASTA SITUATIE: COPIII VOSTRI SA FIE CRESCUTI DE STRAINI SAU DE HOMOSEXUALI !!! RUSINE PENTRU SOCIETATEA IN CARE TRAIM ! ESTE MAI RAU DECAT IN EVUL MEDIU !!! SI VA MAI CONSIDERATI SI OAMENI CU STUDII SI VALORI MORALE !!! RUSINE SI PEDEAPSA VINOVATILOR DE ACESTE SITUATII IN CARE SUNT FURATI COPIII PE NEDREPT !!!

   Reply
   • Indiferent de problemele din familie, copiii tot cu familia lor sunt fericiti ! Oare nu se gandeste nimeni la suferinta acestor copilasi si la traumele la care sunt supusi, luandu-i din familie si obligandu-i sa stea cu alti oameni straini, mai ales cu homosexuali, aceste traume ii vor afecta pe veci, si sunt mai dureroase decat cele provocate de familia lor naturala, in cazul in care parintii lor naturali ar avea diverse probleme.Ganditi-va, daca aveti suflet, ca tot copiii au mai mult de suferit in situatia in care sunt luati de la parintii lor naturali. Este o mare nedreptate ce li se intampla copiilor !!! Este inuman !!! Daca va pasa de societatea in care traim, protejati copiii si familia normala: barbat, femeie si copii. Nu incurajati anomaliile societatii, ca va fi un haos de nedescris, din care nu vom mai putea iesi niciodata si o sa ne para rau ca nu am facut dreptatate la momentul potivit !!!

    Reply
    • Prostia si ignoranta romanilor sunt intradevar infinite. Presupun ca asta voia sa arata si stimabilul Brancusi cand a facut coloana infinitului.

     Intre timp, avem printre cele mai mici sporuri naturale din Europa, noi rumanii daco-geti si ale noastre valori morale imaculate, alaturi de cea mai mare rata a avorturilor. Dar sigur, homosexualii sunt problema nu crestinopatii care traiesc in lumea lor imaginara unde vorbesc cu prietenul imaginar din ceruri si totul se rezolva, fara sa fie nevoie de educatie, munca, stiinta si asumarea responsabilitatii in ce priveste esecurile. Putem fi de acord in ce priveste evul mediu in schimb, suntem in mod clar cufundati in cea mai sinistra si urata parte a evului mediu aici in Romania, iar asta doar din cauza oamenilor ca cele doua stimabile doamne de mai sus.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.