Lipă susține că MTS va răscumpăra bucata de teren retrocedată din cadrul stadionului din Poiana Brașov

gard pista ateltism poiana brasov

Foto: 4run.ro

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, că MTS va răscumpăra bucata de teren retrocedată, reprezentând un sfert din cadrul stadionului din Poiana Brașov.

Lipă a explicat că decizia de amplasare a unor stâlpi pe pista de atletism, prin care se delimitează bucata de teren retrocedată, nu aparține proprietarului, ci directorului Complexului Sportiv Național Poiana Brașov, Vasile Ungureanu. „Am văzut și eu acei stâlpi puși pe pistă, ca și cum ar vrea să se îngrădească bucata aceea de stadion. Domnul director de la CSN Poiana Brașov, Vasile Ungureanu, nu mai avea treabă (sic!!! – n.a.) și i-a pus acolo. Dar nu se pune problema ca activitatea să se întrerupă. După cum s-a putut vedea, nu este îngrădit, doar s-au amplasat acei stâlpi care pot fi mutați”, a spus Lipă pentru Agerpres.

Ministrul a adăugat că a avut o întâlnire cu proprietarul bucății de teren și acesta este de acord cu răscumpărarea. „Se știe că pe terenul pe care este construit Complexul Sportiv Național Poiana Brașov a existat un sat pe la 1900. E, oamenii de acolo au avut loturi de teren, parcele, și fiecare a deschis proces pentru retrocedare. Inclusiv pentru cele trei sferturi din stadionul de acolo au existat decizii de retrocedare și MTS a răscumpărat terenul de la proprietarii respectivi. Procesul pentru acest ultim sfert al stadionului despre care se vorbește de abia s-a încheiat. Nu puteam să răscumpărăm până nu exista o decizie definitivă și irevocabilă. Dar nu este nicio problemă, ne-am întâlnit cu proprietarul, care este persoană fizică, nu juridică, și dânsul este de acord cu răscumpărarea. Nu ne-a amenințat că îngrădește, nu nimic, chiar ne-a spus că se poate continua activitatea pe pista de atletism fără probleme”, a afirmat ministrul.

Alte articole:   COD PORTOCALIU de vreme severă imediată, la Brașov!

În perioada următoare se va constitui o comisie pentru evaluarea suprafeței de teren în cauză, a menționat Lipă. „Următorul pas este constituirea unei comisii de evaluare. Trebuie un evaluator, că nu putem stabili noi că metrul pătrat e 10 euro acolo sau mai puțin. Iar când vom avea toate aceste documente, evaluarea și tot ce mai trebuie facem răscumpărarea. Proprietarul este de acord, știe că nu poate fi pus în posesie pentru că acolo este o bază sportivă”, a precizat Elisabeta Lipă.

Zilele trecute, o suprafață care reprezintă aproximativ un sfert din pista de atletism a fost delimitată cu stâlpi de restul stadionului din Poiana Brașov, fără însă ca aceasta să fie îngrădită. Respectivul teren a fost retrocedat printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.