blog-logo

Tâmpa va avea o potecă a fluturilor din vară

foto: acin.weblog.ro

foto: acin.weblog.ro

Zilele Ariei Protejate Muntele Tâmpa aduc anul acesta o potecă tematică dedicată fluturilor. Aceasta va fi amenajată pe porţiuni ale traseelor turistice.

Reprezentanţii Agenţiei Metropolitane Braşov, custodele ariei protejate, au declarat într-o confestinţă de presă că poteca fluturilor va fi inaugurată în luna iulie. Aceasta va avea forma unui future pentru a fi recunoscută mai uşor  şi va pleca de la Bastionul Ţesătorilor, pe un traseu de câteva sute de metri, până în Şaua Tâmpei.

În aria protejată Muntele Tâmpa trăiesc 980 de specii de fluturi, din cele 4.000 aflate în toată ţara. Pe traseul potecii vor fi amplasate puncte de informare, create puncte de observare tip popas şi difuzate materiale informative şi de promovare a biodiversităţii. La telecabina de urcare pe Muntele Tâmpa va fi amenajat un punct de informare video unde se vor derula imagini şi informaţii cu privire la trasee.

Alte articole:   Ateliere de împletit găzduite de Biserica „Sfânta Muceniță Tatiana” în colaborare cu Muzeul „Casa Mureșenilor”

Tâmpa, vârful care străjuieşte întinderea Braşovului, este un adevărat brand al oraşului. La începutul secolului al XX-lea, în urma unor incendii, muntele a fost despădurit aproape în totalitate, acesta fiind refăcut de localnicii care au cărat pământ în coşuri şi au replantat copacii. Este singura rezervaţie peisagistică din România ce se întinde pe o suprafaţă de 150 de hectare. De asemenea, Muntele Tâmpa este arie protejată şi face parte din Situl Natura 2000.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov