blog-logo

Neculoiu: Sănătatea a ajuns un câmp de bătălie

marius neculoiuSenatorul PNL Marius Neculoiu a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că sănătatea brașoveană a ajuns un câmp de bătaie între mai multe grupuri de interese, nu neapărat de partide.
Problema noului spital a reieșit din discuțile pe care le-au avut cu cetățenii în ultimele zile, la întâlnirile candidaților liberali la Consilul Local.

„Construcția unui spital nou la Brașov este absolut necesară. acesta costă 180 de milioane de euro.  În opinia noastră, a PNL, Spitalul Județean existent poate să ocupe 500 de paturi pentru bolnavi și, în viitor, ar trebuie devină un spital de cronici, iar un spital nou, care să cuprindă toate specialitățile de urgență plus Maternitatea, plus Neurologia, cu o capacitate de 1.000-1.200 de paturi”, spune Neculoiu.

Cum vede Neculoiu posibilă construcţia unu nou spital vedeţi mai jos:

Alte articole:   Trenuleț Turistic în stațiunea Vama Buzăului

În altă ordine de idei, medicul Neculoiu e explicat și cum a apărut scandalul Hexi, a dezinfectanților diluați, și cine ar fi de vină în acest caz. Mai multe amănunte în videoclipul de mai jos:

Distribuie dacă îți place!
  1. Eu sunt unul dintre membrii fondatori ai Asociatiei Noul Spital al Brasovului alaturi de alte 64 de persoane bine cunoscute cetatii. Din luna octombrie 2016 Asociatia si eu personal am muncit foarte mult pana in aceste zile pentru acest proiect si munca continua! Un spital de ~1600 paturi cu absolut tot ce are nevoie pentru a functiona: Corpurile spitalicesti cu circuite bine definite, cladiri tehnice, cladiri pentru cercetare medicala, grup alimentar care poate procesa alimente pentru consumul probabil a aproape 3000 de pesoane care vor petrece multe ore in acest SmartMedicalCity si multe altele! Este vorba de infrastructura energetica, alimentare redundanta (doua surse) pentru utilitati. Este vorba de parcari pentru 2000-3000 de masini, transport urban de interconectare cu centrul orasului s.a.m.d si bineinteles o strategie buna a managementului viitorului SmartMedicalCity Brasov post dare in folosita pentru ca eforturile realizarii sa nu fie degeaba. Toate acestea au fost dezbatute in aceasta jumatate de an care a trecut de la infiintarea ANSB. Au fost depuse memorii la administratia locala cat si la Ministerul Sanatatii. Pe 1 martie au aderat inca aproape 400 de persoane la Asociatie la intalnirea care a avut loc in Sala Patria. Exista o Petitie on-line cu aproape 5000 de semnatari (vezi site oficial ANSB http://www.NoulSpitaBrasov.ro ). In ultimele doua saptamani am avut intalniri directe, personale cu aproape fiecare candidat la postul de Primar al Brasovului, intalniri care inca continua, aceste intalniri au reusit sa faca pentru cei prezenti mai clara viziunea proiectului ANSB daca nu a fost pana acuma, noi vorbim de un proiect mai mult decat necesar societatii noastre. Participantii la dialog au intrevazut adevarata valoare a acestui SmartMedicalCity Brasov propus de ANSB care s-ar intinte pe 20-30 de hectare. Daca nu se va face nimic in sensul realizarii proiectului sustinut de ANSB, decat peteceli ale spitalelor existente, in doar cativa ani o sa trebuiasca sa facem contracte nu stiu cu cine care sa ne garanteze ca nu o sa existe accidente si boli pentru ca nu va exista un spital de urgenta de anvergura necesara la Brasov unde sa ajunga persoanele mai putin norocoase din acest punct de vedere. Putem spune mai multi ca aeroportul, autostrada, ecologizarea sunt prioritati ale investitiilor imediate dar toate se pot construi doar daca cetateanul are incredere ca daca, Doamne fereste!, el sau cei dragi au probleme de sanatate pot primi ingrijirile necesare in Brasov nu "teleportati" in cine stie ce spitale la distante mari scazand sansele de recuperare datorita deplasarilor.
    Si la final va intreb pe cei care citesc aceste randuri, oare cand va despartiti de cineva pe langa formulele clasice de La revedere, Cu bine si alte de acest fel oare nu toate se pot reduce la alta salutare folosita cel putin odata pe an de fiecare? O urare care fara proiectul Noul Spital al Brasovului in acord cu conceptul ANSB nu prea se poate indeplini?
    La multi ani cu sanatate!

    Reply
  2. Un papiţoi care nici nu poate vorbi fluent! Are o calitate majoră: nu are nicio idee , dar le fură pe ale altora. Un tâlhar politic!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate