blog-logo

publicitate

Încă o încercare de a rezolva problema apei calde

tetkron Bepco incalzireConducerea Primăriei speră să mai facă un pas înainte pentru rezolvarea problemei legate de apa caldă livrată în sistem centralizat în municipiul Brașov. Acesta va propune din nou consiliului local preluarea patrimoniului Tetkron și înființarea unui serviciu de termoficare aflat direct sub autoritatea Consiliului Local, în locul Tetkron, care a rămas fără licență de funcționare, înregistrând și datorii la furnizor.

În conformitate cu legislația în vigoare, banii aferenți pierderilor pot fi dați doar unui operator licențiat. Tetkron nu mai este licențiat și are activitatea blocată, fiindcă nu a informat la timp Adunarea Generală a Acționarilor cu privire la consecințele încetării licenței în 21 decembrie 2015. Pe cale de consecință, nu s-a mai putut prelungi contractul de concesiune a infrastructurii încheiat între municipalitate și Tetkron, și fără licență, Tetkron nu mai are obiect de activitate. Primăria are bani pentru a acoperi aceste pierderi, dar nu are cui să-i dea, din punct de vedere legal. Doar subvenția pentru diferența de preț a mai putut fi plătită pe o perioadă de 90 de zile de la expirarea licenței, fiindcă exista o perioadă de grație de trei luni prevăzută în contract. Această perioadă a expirat pe 20 martie”, a explicat viceprimarul Brașovului, Ciprian Bucur.

Alte articole:   Family Start: Guvernul anunță credite garantate de stat pentru organizarea de nunți, botezuri sau cumpărarea unei mașini

Reamintim că și în ședința de consiliu din luna aprilie s-a propus un proiect de hotărâre de preluare a patrimoniului Tetkron, ceea ce ar fi putut debloca situația, făcând posibilă înființarea unui nou serviciu sub autoritatea Consiliului Local. În condițiile în care la ședință au participat 19 din 27 de consilieri locali, iar consilierii PSD și FDGR s-au abținut, proiectul de hotărâre nu a putut fi adoptat.

Viceprimarul Ciprian Bucur (Foto: Andrei Paul)

Viceprimarul Ciprian Bucur (Foto: Andrei Paul)

„Fac un apel către consilierii locali de a privi responsabil și apartinic pentru a putea soluționa situația, astfel încât să putem relua furnizarea de agent termic. Să uite că sunt în campanie electorală și să se gândească la deblocarea situației, pentru că numai înființând legal un nou serviciu care să preia patrimoniul și activitatea Tetkron, vom putea relua cât mai repede furnizarea apei calde”, a declarat Ciprian Bucur.

Reprezentantul primăriei a mai spus că pentru a economisi timp, a emis deja, din 6 aprilie, o dispoziție pentru constituirea unei comisii din reprezentanți Tetkron și ai Municipalității, pentru a se inventaria bunurile ce trebuie transmise noului serviciu de termoficare, astfel încât noul serviciu, odată constituit și după ce se va face preluarea inventarului Tetkron (centrale termice, puncte termice, instalații etc), să se poată licenția cât mai repede.

Alte articole:   Pastilele de iodură de potasiu nu vor mai fi distribuite oamenilor decât în caz de incident nuclear. De ce s-a luat această decizie?

„Va trebui ca serviciul să se licențieze în cel mai scurt timp. Din discuțiile cu conducerea ANRSC e o procedură de două – trei săptămâni pentru licențiere”, a precizat viceprimarul.

După înființarea noului serviciu și preluarea patrimoniului Tetkron, va trebui preluat și personalul, însă angajările se vor face potrivit normelor de angajare din primărie, pe bază de concurs, și nu prin preluare directă. Evident, majoritatea foștilor angajați ai societății vor avea un atu, bazat pe experiența în cadrul CET și Tetkron.

Viceprimarul a mai spus că o dovadă că Municipalitatea dorește să rezolve problema termoficării centralizate și că încă mai crede în funcționarea sistemului o reprezintă și faptul că bugetul local are prevăzuți bani pentru funcționarea sistemului până la sfârșitul anului bugetar, și investițiile în modernizarea rețelelor, aflate în derulare și care nu vor avea de suferit, odată înființat noul serviciu. Acesta din urmă însă nu poate să ia ființă decât cu aprobarea consiliului local.Distribuie dacă îți place!
 1. si uite asa , daca pana acum se mai puteau vedea pierderile generate de tetkron ca era publica toata treaba , acum conturile primariei vor ascunde tot.
  inca un semn ca mister G.S e sigur pe el.
  e un demers inutil , lipsit de orice logica si facut exclusiv sa mascheze volumele de apa platite degeaba la Bepco.
  Bravos , Ciprian Bucur!

  Reply
 2. Nea’ vice, vad ca barba ți-a crescut ,vrei să-ți crească și nasul ? Știi foarte bine că s-a depus dosarul de licențiere încă din vara lui 2015, ai fost personal la București pt această problemă în noiembrie și acum spui ca nu ai fost informat? Tremura izmenele pe voi de frica dna-ului , de aceea nu luați nicio decizie și încercați să găsiți vinovați niște proști din curtea tetkron. Cu o simplă hotărâre de consiliu local, se mai putea prelungi cu 1 an furnizarea de apă caldă și căldură sau nici asta nu știai?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.