Cornel Comşa, despre moleșeala din campania electorală, incluziunea socială a pensionarilor și construcția de creșe

partidul nostruCandidatul independent la Primăria Brașov, Cornel George Comşa, a prezentat două obiective pe care le are în programul său electoral.

Incluziunea socială a pensionarilor și a șomerilor brașoveni

Multe orase in Romania au un singur fel de pensionari. Cei iesiti din activitate la varsta de 60-65 de ani. Brasovul are doua feluri : pensionarii ajunsi la varsta legala pentru aceasta retragere si tinerii pensionari, „oamenii dintre doua lumi, victimele închiderii marilor fabrici și industrii”.
„Partidul Nostru este primul si singurul partid doar al brasovenilor, iar masurile pe care le putem lua concret sunt dedicate acestei situatii nefericite din orasul nostru”, săpune Cornel George Comșa.
În acest sens, acesta propune crearea unui fond anual de 5 milione de lei noi, dedicat recompensării pensionarilor, educației și incluziunii sociale, prin care să fie implicate persoanele de varsta a treia si persoanele de varsta a doua care au suferit din cauza inchiderii marilor fabrici si uzine brasovene in programe care sa rezolve sau sa amelioreze situatii nefericite cu care orasul se confrunta.
Comșa a oferit ca exemplu contracararea problemei accidentelor rutiere, pentru care propune instruirea pe banii primariei persoanele interesate de un venit suplimentar pentru a putea educa si ei, la randul lor, generatii de copii care nu stiu astazi ce este aceea educatia rutieră.

„Femeia conteaza!”

„Vom finanţa, construi şi tutela 12 noi creşe, în fiecare cartier al Brașovului, care să găzduiască aşa cum se cuvine copilaşi de la 3 luni la 3 ani. Femeile din Braşov trebuie să aibă siguranta că îşi lasă copilul în maini bune, dacă vrea sa se intoarca la munca, sau daca, pur si simplu, are nevoie de putina libertate, dupa efortul sarcinii, nasterii si lăuziei. Astăzi cresele sunt suprapopulate, grupele de maxim 32 de copilași nu sunt respectate niciodata si nicaieri, iar personalul este slab motivat”, a precizat Cornel Comșa.

El a mai remarcat faptul că, la această oră, este o moleşeală în campania electorală, iar cei care păreau virulenţi în perioada de precampanie acum abia „mai pâlpâie”.

Alte articole:   VIDEO PSD Brașov: „Centrele de medicină primară sunt prioritatea noastră!”

Candidaţii Partidul Nostru la Consiliul Local Braşov

Mihaela Paladi – cartierul Tractorul, psiholog, a lucrat din 2007 – 2013 la o creşă, după  o perioadă în care a lucrat în uzina Tractorul – „Unul dintre programele Partidului Nostru este «Femeia contează». Lucrând cu copii am văzut că sistemul funcţiona, dar pe baza unor mentalităţi învechite. În 2013 am decis să nu mă mai adaptez sistemului, deşi am încercat să fac schimbări în organizarea personalului şi asupra modului în care erau priviţi, îngrijiţi şi consideraţi copiii. Sinceritatea este apanajul oamenilor puternici şi cred că suntem capabili să recunoaştem şi să apreciem ceea ce administraţia locală a realizat pentru mămicile din Braşov, însă nu este suficient să construieşti creșe, ci trebuie să ai în vedere şi ceea ce sădeşti în interiorul acestor instituţii. Pentru mine este foarte importantă valoarea morală şi profesională a personalului. Preocuparea noastră, a Partidului Nostru, este valoarea morală şi profesională a personalului. Cu toate acestea, trebuie spus că locurile din creșe nu sunt suficiente, sunt foarte mulţi copii, cu grupe pe 27 de locuri, dar numărul de copii înscrişi este mult mai mare. Apoi, nu sunt educatoare suficiente, din cauza salariilor mici, iar fluctuaţia personalului este destul de mare, pentru că este un loc de muncă foarte stresant, cu răspundere foarte mare. Personalul are nevoie de cursuri de perfecţionare, pentru că trebuie să fie educat, să aibă noţiuni elementare de psihiologie a copilului”.

Alte articole:   Primăria Brașov a câștigat procesul cu constructorul țepar de la Informatică

Robert Mihai Goedri – întreprinzător privat, cartierul Scriitorilor – „Am terminat o postliceală de optică medicală, dar de 16 ani lucrez în servicii. Ne confruntăm cu problema angajaților. Toată lumea spune că nu sunt locuri de muncă, însă nu găsim personal. Vin foarte mulţi oameni la mine – are o spălătorie auto – n.r. – Ajutoarele sociale sunt o problemă, vor să se angajeze, dar la negru, pentru că nu vor să piardă ajutorul social”.

Marco Boca – locuiește pe strada Mihai Viteazul, a lucrat pe vas 10 ani, a revenit acasă –  „Am văzut lumea, am făcut ceva bani, dar cu toţii ne dorim să venim acasă, să ne stabilim de unde am plecat. Dorim să găsim și oportunități în ceea ce facem acasă. Avem experiență în domeniul hotelier, de la cele mai mici nivele până la manager de hotel, de restaurant sau de cazino. Suntem bine pregătiți, iar această experiență dorim să o folosim în sprijinul comunității”.

Alte articole:   Armonii estivale cu Filarmonica Brașov

Un invitat special la conferinţa de presă

Alaturi de candidatul independent Comșa s-au aflat astăzi si soția Olivia si băiețelul Robert Mihai (care implineste mâine un an) – pentru a întări inca o data ideea de familie si sprijinul constant pe care i-l acorda.
„Daca toata lumea l-ar cunoaste pe Cornel macar pe jumatate pe cat il cunosc eu, ar fi cu siguranta deja castigator in lupta pentru Primarie. Cum inca acest efort de interactionare cu oamenii trebuie sustinut, lupta nu e decisa, dar sunt convinsa ca sotul meu va castiga si sunt alaturi de el, impreuna cu baietelul nostru, ca familie, in mod neconditionat”, a declarat Olivia Comșa.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate