blog-logo

Centrul de Transplant Renal este funcţional

medici operatieCentrul de Transplant Renal din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este funcţional. Centrul de transplant renal va funcționa în cadrul ATI de la Spitalul Judeţean Braşov. Va exista un salon cu două paturi. Anunţul a fost făcut de medicul Marius Neculoiu.

El a precizat că problema o constituia punearea la punct a laboratului de analize, iar în acest moment oricând se poate efectua un transplat renal la Braşov. Aparatura de laborator a costat în jur de 100.000 de euro. Acesta a mai menţionat că, la această oră, se fac analize pacienţilor care au nevoie de transplant, pentru a vedea dacă sunt compatibili cu organele care sunt disponibile. La Braşov sunt peste 300 de persoane pe lista de aşteptare.

Alte articole:   O nouă acțiune de ecologizare în orașul Râșnov

Până în prezent, nu a existat niciun donator viu, iar rinchiii disponibili au fost prelevaţi de la cadavre. Braşovenii care aveau nevoie de o astfel de interevenţie chirurgicală erau nevoiţi să meargă la Cluj pentru un astfel de transplant.

Distribuie dacă îți place!
  1. Pai este functional sau va functiona? Hotarati-va domnule!!!!!!!!!!! mare jurnalist!

    Reply
  2. Domnule jurnalist,
    Dacă veţi avea curiozitatea de a vă documenta despre ceea ce presupune existenţa şi funcţionarea unuui „Centru de transplant renal”, chiar şi în Românica (Cluj, Tg. Mureş, Timişoara, Bucureşti, etc), veţi vedea cât de electorală, până la a fi chiar mincinoasă este declaraţia politicianistului Neculoiu! Adică centrul este funcţional, fiind reprezentat de două paturi într-un salon? Unde? Îngustul ăsta poate distruge până şi o chestie credibilă, numai ca să se vorbească despre el. Ruşine!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate