blog-logo

Nu ratați Casa Sfatului, în Noaptea Muzeelor

piata-sfatuluiMuzeul Județean de Istorie Braşov participă la evenimentul Noaptea Muzeelor 2016, organizat în data de 21 mai 2016. Astfel, brașovenii pot vizita Muzeul din Casa Sfatului (Piaţa Sfatului nr. 30).

Circuitul muzeal amenajat în cel mai important monument istoric civil al orașului Brașov cuprinde expoziţia permanentă „Brașov – Istorie, Cultură, Civilizație” (deschisă în anul 2001), inclusiv secția de istorie antică din subsolul muzeului, și expoziția temporară De la propagandă politică la baby boom.

Agenda culturală a evenimentului mai cuprinde și o prezentare de reconstituire istorică susținută de membri și voluntari ai Asociației Terra Dacica Aeterna. La intrarea în secția de arheologie, istoricul Andrei Pogăciaș și colegii săi vă așteaptă sâmbătă seara pentru prezentări de armament și echipament militar antic și discuții despre daci, romani, sarmați și confruntările militare dintre aceștia.

Alte articole:   Excursie la Racoș pentru 14 elevi din Brașov prin programul „Vacanța artelor la muzeu”

De asemenea, special pentru Noaptea Muzeelor, în Casa Sfatului vor fi expuse în premieră piese de patrimoniu restaurate de specialiștii muzeului în perioada 2014 – 2015.

Programul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor este între orele 17.00 – 24.00, iar intrarea este gratuită.

Începând din anul 2014, Muzeul Județean de Istorie Brașov a respectat în totalitate principiile Programului European ,,Noaptea Muzeelor” și a acordat intrare gratuită tuturor vizitatorilor. Atât în 2014, cât și în 2015, în Casa Sfatului au fost înregistrați cei mai mulți vizitatori dintre instituțiile culturale ale județului Brașov implicate în ,,Noaptea Muzeelor”.

„Un motiv de mândrie pentru instituția noastră este susținerea participării Primăriei Codlea la Noaptea Muzeelor prin expoziția donațiilor pentru Muzeul Codlei. Expoziția inaugurată acum o săptămână în sediul viitorului muzeu local poate să fie vizitată sâmbătă, 21 mai, în intervalul orar 17.00 – 24.00, iar intrarea este gratuită”, spune directorul Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.