blog-logo

Adrian Atomei: Divergenţele liderilor politici au lăsat Braşovul în urmă

adrian atomei.jpgBrasovul merită mai mult pentru că este unul dintre orașele cele mai atractive din țară, cu un potențial de dezvoltare care nu a fost pus în valoare in măsură suficientă. Stim cu totii că atractivitatea sa este conferită de amplasarea geografică, de natura care-l ]nconjoară, de istoria sa marcată de repere unice (ex.: Prima Şcoală Românească, Biserica Neagră etc.) și, nu în ultimul rând, de potentialul uman.
În pofida acestor avantaje, dinamica dezvoltarii economice a Brasovului este semnificativ redusă în comparatie cu cea a unor orașe precum Cluj Napoca sau Timisoara. Absența aeroportului și a unei autostrăzi sunt cauze a acestei situatii, dar nu singurele, iar lipsa „consensului” din administrația locală, opacitatea actului administrativ și interesele divergente ale unor lideri politici locali au contribuit la rămânerea în urmă a Brasovului.
Această situație se poate imbunatăți dacă cei care conduc administrația locală ar avea curajul și determinarea necesare pentru a-și asuma decizii care să permită apariția unui mediu investitional propice dezvoltării economice, cu o finalitate dorită de toți brașovenii, adica noi locuri de muncă și reducerea somajului.
În opinia mea, aceste decizii ar putea să fie, de pildă, oferirea de facilități fiscale investițiilor noi, reduceri de taxe pe o perioadă de timp bine determinată, consultarea mediului de afaceri pentru marile investiții. Astfel de măsuri, cărora li s-ar putea adăuga și altele, ar putea ajuta Brașovul pentru o dezvoltare economică mult mai dinamică, generatoare de plus valoare.
Așadar, situația se poate schimba în bine, si acest rezultat poate fi obtinut printr-o administrație curajoasă, dinamică și deschisă către mediul de afaceri.
  • Adrian Atomei,
  • candidatul ALDE la Primăria Brașov
Alte articole:   Acoperământul Maicii Domnului - Ce nu e bine să faci astăzi sub nicio formă

(P -Cod AEP 21160080)

Distribuie dacă îți place!
  1. roxi manzathu 19 mai 2016, 9:02 AM

    Voi sunteti un partid de buzunar al lui tariceanu. Buzunarul de la spate. Un nou PPDD. ALDE, adica toti ratatii de la PNL care nu mai au un viitor politic se bulucesc pe usa asta. Apropo – stiu cei mai tineri sau proaspat veniti ca se aude ca musiu Atomei a aranjat (blat) cu Scripcaru si ei nu vor pupa nimic? (Decat poala popii, eventual)?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.