blog-logo

Oameni de lângă noi: Rebeca Florean

rebeca florean

Cu ocazia săptămânii voluntariatului, newsbv.ro vă va prezenta oamenii de lângă noi care au optat să se pună în slujba comunității.

Sunt oameni pe lângă care trecem zilnic, pe stradă, oameni care nu ies cu nimic în evidență, care nu vor titluri sau medalii. Sunt eroii necunoscuți ai zilelor noastre…

Rebeca Florean are 15 ani și este în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Ioan Pascu” din Codlea. Adolescenta activează ca voluntar la Fundația Rafael.

Rep.: Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci voluntariat?

Rebeca Florean: Mereu am fost fascinată de ce se petrece în această fundație, dar nu aveam curajul necesar de a mă implica, dar anul trecut am decis că este timpul să îmi iau inima în dinți și să fiu alături de persoanele cu dizabilități! A fost o decizie mare pentru mine, pentru că știam că de acum trebuie să am o responsabilitate.

Alte articole:   Flavia Boghiu (USR) ratează depunerea jurământului pentru mandatul de consilier local

Rep.: Ce activități desfășori în calitate de voluntar?

Rebeca Florean: Sinceră să fiu la începutul voluntariatului voiam să stau doar cu copiii și să ajut beneficiarii, doar la lecții, nu aveam o atracție pentru hand-made. Simțeam că lucrez cu „două mâini stângi”. Ei bine, cu timpul și aceste persoane speciale s-au implicat în viața mea și m-au învățat că în viață totul se poate dacă vrei! În prezent confecţionez lumânări, la produse hand-made și împreună cu beneficiarii terminăm comenzile. Lucrez și cu grupa de copii unde învățăm să colorăm, să calculăm și să citim.

Rep.: Care a fost cea mai emoționantă întâmplare din activitatea ta de voluntar?

Rebeca Florean: Poate pentru alții nu pare emoționant, dar pentru mine a fost foarte emoționant lucrul acesta, într-o zi am ajuns la fundație și unul dintre copii m-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și mi-a spus „Becaa” în ciuda faptului ca el mai știa doar câteva cuvinte.

Alte articole:   Virgil Musta și Raed Arafat, despre cum vom putea petrece sărbătorile de iarnă

Rep.: Spune-ne de ce crezi că ar trebui ca oamenii din comunitate să facă voluntariat?

Rebeca Florean: Consider că orice adolescent sau tânăr trebuie să treacă prin acest pas, să fie un voluntar si o speranță pentru cei din jur, voluntariatul este unul din cele mai importante și valoroase lucruri din maturizarea unui om. Fundația Rafael m-a format ca om și mi-a oferit a doua familie! Încurajez toate persoanele să fie voluntarii, și să știți că niciodată nu este prea târziu!

Rep.: Ce înseamnă Săptămâna Națională a Voluntariatului pentru tine?

Rebeca Florean: Această săptămână îmi dă oportunitatea de a mă gândi ce viață frumoasă am, că am o viață sănătoasă, un acoperiș deasupra capului și oameni minunați alături de mine, și poate nu merit nimic din atâtea binecuvântări. Această săptămână mă învață să fiu un prieten pentru cel de lângă mine și un sprijin pentru cei care merită o viață frumoasă alături de mine și de tine!

Alte articole:   Dunca: Brașovul sub cod roșu de COVID-19. PNL și Iohannis au scăpat de sub control pandemia de Coronavirus

CITEȘTE ȘI: 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.