blog-logo

EXCLUSIV Dorin Lazăr Maior s-a cununat religios în arestul IJP Brașov

dorin lazar maior si sotiaViaţa tumultoasă a fostului șef al revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, continună şi după ce a fost adus în ţară de Interpol, din Dubai. Sâmbătă, 14 mai 2016, el s-a cununat religios cu Florina, în arestul IJP Braşov, iar naşi le-au fost chiar avocaţii care îi apără.

Afaceri „în forţă”

Dorin Lazăr Maior a fost deputat PSD şi preşedinte al Asociaţiei „Decembrie 1989 Braşov”. Sentinţa care l-a tranformat pe Dorin Lazăr Maior într-un infractor urmărit internaţional a fost dată în dosarul Romextera, în 2013, de Curtea de Apel Târgu Mureş. Maior a primit şapte ani de închisoare cu executare.

Întreaga poveste a ieşit la iveală în noiembrie 2006, după ce mai mulţi patroni de firme au sesizat DNA cu privire la ilegalităţile din unitatea bancară. Potrivit anchetatorilor, Maior ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite, asupra a trei persoane. Asta in scopul dobândirii, în mod nejustificat susţin anchetatorii, a sumei de 600 de mii de euro. Dorin Lazăr Maior spune că a cerut bani care i se cuvin şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov, Mihai Matepiuc şi alte două persoane.

Alte articole:   4 persoane au decedat în accidentul de pe DN13

Maior a spus că este nevinovat şi că că sub protecţia lui Matepiuc, s-ar fi acordat credite mai multor firme care n-ar fi cerut niciodată împrumuturile. Imediat după ce a fost condamnat, Dorin Lazăr Maior a a dispărut. A fost dat în urmărire internaţională şi este căutat în toată lumea de mai bine de un an şi jumătate. L-a ameninţat cu moartea pe primar Dorin Lazăr Maior a aplicat aceeaşi tactică de intimidare şi cu primarul Braşovului, George Scripcaru, care l-a reclamat la poliţie. Potrivit primarului, totul a pornit de la clădirea Cinematografului Astra, unde o firmă la care Maior este acţionar deţine un club de noapte. Primăria Braşov a obţinut în instanţă clădirea şi a cerut evacuarea, intenţionând să o transforme într-o sală de spectacole.

Alte articole:   Centrul Cultural Reduta prezintă Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni “AMPRENTE”, 14-16 mai

Certificat de revoluționar pentru cea care l-a divorțat și acum îi e soție

Maior a obţinut un certificat inclusiv pentru secretara sa de la acea vreme, Florina Aprofirei, cu toate că aceasta nu avea decât 10 ani în momentul Revoluţiei din 1989.

De altfel, asociaţia condusă de Maior se află sub ancheta DNA, după ce procurorii au descins în sediul acesteia şi au luat mai multe calculatoare şi documente vizând afacerile cu certificate.

Florina este și ea cercetat într-un dosar  pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, după ce a încercat să „aranjeze” un dosar in instanță. Amănunte AICI!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate