blog-logo

ALDE cheamă acasă toţi liberalii adevăraţi

alde brasovCandidatul ALDE la Primăria Brașov, Adrian Atomei, i-a prezentat astăzi pe doi dintre candidații formațiunii, Laura Bratosin și Ovidiu Sîrghie, care au părăsit PNL din cauza modului cum au fost făcute listele.

„Vreau să le transmitem vechilor liberali că îi așteptăm acasă, noi suntem în ALDE și ne simțim aici cu adevărat liberali, păstrând principiile liberalismului , chiar dacă teoretic cei din PNL își asumă aceste valori. Aici vor avea ușa deschisă și pot fi cu adevărat liberali, își pot spune punctele de vedere, pot dezbate și respecta valorile și principiile liberale. Au avut loc pe listele PNL doar cei care au avut diverse strategii și modalități diverse să obține lucruri eligibile, fiind evident faptul că au fost promovați mai mult cei din vechiul PDL. Mai mult, voi da publicității o scrisoare deschisă către vechii liberali pentru a mă susține pe mine la Primărie și echipa ALDE, pentru că sunt singurul liberal cu adevărat, ceilalți sunt din vechiul PDL, iar dl. Scripcaru este evident că el este adevăratul candidat al noului PNL, aceasta fiind soluția găsită de conducerea centrală a PNL pentru a-și maximiza rezultate, și astfel dau dovadă de ipocrizie politică, pe motiv că respectă acele criterii de integritate”.

Alte articole:   Acoperământul Maicii Domnului - Ce nu e bine să faci astăzi sub nicio formă

Ce spun nou veniții din ALDE

Laura Bratosin: „Nu voi vorbi despre PNL, nu mă mai interesează problemele lor. Am găsit prieteni la ALDE, am regăsit familia liberală. Și eu fac apel la colegii care nu se mai simt reprezentanți, îi așteptăm aici, mai ales că am lucrat foarte bine eu mulți dintre ei și am fost prietenă”.

În altă ordine de idei, ea a abordat situația provocată la nivel național de dezinfectanții diluaţi din spitale: „Din postura de director de unitate socio-medicală de la Sânpetru pot să vă spun că noi nu avem probleme cu dezinfectanul Hexa pentru că nu l-am achiziționat. Însă, modul cum a acționat primul ministru este puțin abuziv și vin în apărarea directorilor de unități medicale, care în momentul în care fac o achiziție sunt cumpărăratori de bună credință. Cred că s-a pus greșit problema. Este vina exclusivă a producătorului, care este conștient de riscurile la care expun pacienții. Producătorul a subminat sănătatea cetățenilor. Noi putem cere fișe tehnice, avize, să verificăm o etichetă. Din punct de vedere a analizelor de laborator, aici sunt probleme. Laboratoare acreditate nu mai sunt, din cauza lipsei de personal și a aparaturii. Mai e și o problemă legislativă, pentru că înainte de 1989, perioadă pe care toți o hulim, exista în fiecare unitate de producție un reprezentant, un inspector, care punea ultima ștampilă din punct de vedere al calității produsului. S-au pierdut din vedere siguranța pacientului, fapt speculat de un comerciant lipsit de scrupule și de conștiință” – a precizat Laura Bratosin.

Alte articole:   Dosar penal pentru o tânără și un tânăr. Concurs ilegal de mașini pe Bdul. Gării

Ovidiu Sîrghie – „Vreau să îi mulțumesc lui Adrian Atomei care m-a sprijinit când era viceprimar proiectul cu noul corp de la Liceul Meșotă, iar acum este aproape finalizat. Referitor la plecarea mea din PNL, am fost foarte suprins de modul cum au ajuns unele persoane pe listele de Consiliul Local, mai ales că sunt anumite criterii pe care PNL și le-a impus să le respecte. Toată lumea vede cum sunt respectate. Dar sunt criterii pe care vechiul PNL le respecta, acele rapoarte de activitate ale consilierilor locali în funcție și activitatea politică. Acele criterii au dus la niște persoane, care au avut inițiative, proiecte. Azi dintre acești colegi au mai rămas doar doi în PNL. Nu am ştiut cum s-a discutat, care au fost criteriile, firesc ar fi fost să fim şi noi întrebaţi. Am fost chemaţi la şedinţă şi ni s-a spus pe ce loc suntem fiecare. I-am anunţat că ma retrag de pe listă. Sunt mulţumit de ce am făcut în mandatul meu şi am preferat să am verticlaitate şi mi-am dat demisia”.

Alte articole:   Luni începe „Luna curățeniei de toamnă“, la Făgăraș. Programul de colectare a deșeurilor vegetale

(P – CUI AEP 21160080)

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.