blog-logo

Oameni de lângă noi: Alexandru Tatoiu

Alex Tatoiu

Cu ocazia săptămânii voluntariatului, newsbv.ro vă va prezenta oamenii de lângă noi care au optat să se pună în slujba comunității.

Sunt oameni pe lângă care trecem zilnic, pe stradă, oameni care nu ies cu nimic în evidență, care nu vor titluri sau medalii. Sunt eroii necunoscuți ai zilelor noastre…

Tătoiu Alexandru are 29 de ani și este student. Face voluntariat și de cât timp este voluntar la Asociația de Servicii Sociale Scut de doi ani. Spune că s-a hotărât să se facă voluntar pentru echivalarea practicii în facultate.

Participă la activitățile desfășurate în centrele de plasament și este prezent la toate evenimentele asociației: Biblioteca Vie, Concertul caritabil, campanii anti-discriminare.

„Din punctul meu de vedere, toate poveștile sunt «cea mai emoționantă», dar aleg să vă povestesc ce trăiri am simțit când am cunoscut un alt voluntar de la Asociația Scut. Acesta este nevăzător și am susținut împreună activitațile din cadrul campaniei «Diferența e valoare!». Până în acel moment nu am crezut că există o așa percepție din partea unui nevăzător asupra vieții. Ideile mele erau cu totul altele. Mă uimea ușurința cu care făcea lucrurile, optimismul și acel caracter puternic de a împărtăși din experiența proprie de viață. Acele momente mi-au adus bucurie, liniște, stare de bine și schimbarea percepției asupra persoanelor cu diferite dizabilități și nu numai. Am început să văd viața cu alți ochi! Mi-a trebuit doar un motiv pentru a descoperi ce înseamnă voluntariatul.

Q&A

Rep.: Spune-ne de ce crezi că ar trebui ca oamenii din comunitate să facă voluntariat?

Alexandru Tătoiu: Prin voluntariat m-am descoperit, m-am cunoscut mai bine și am învățat să apreciez valorile morale. Mi-am dezvoltat spiritul civic și îmi doresc să transmit mai departe această bunătate pentru a contribui la buna funcționare a societății diminuând discriminarea și înțelegând suferința celor din jurul meu. Cred că voluntariatul te ajută să îți găsești liniștea și să fi un om mai bun. Îmi doresc ca toți oamenii să dobândească această energie prin voluntariat!

Alte articole:   Festivalul Cepei Roșii, la Mândra. Vlăduța Lupău și Mihai Teacă, invitați speciali 

Rep.: Ce înseamnă Săptămâna Națională a Voluntariatului pentru tine?

Alexandru Tătoiu: Acest eveniment consider că este o oportunitate pentru toți de a intra în contact cu lumea bogată a voluntariatului. Pentru cei care sunt curioși să afle mai multe, iar pentru cei care sunt veterani ai voluntariatului să se bucure de realizările lor.

CITEȘTE ȘI: 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.