blog-logo

Primăria va relua demersurile pentru administrarea Gării Braşov

Gara BrasovPrimarul Braşovului a declarat că va susţine în continuare necesitatea modernizării Gării Braşov şi că va reveni la Ministerul Transporturilor cu solicitarea de preluare în administrare a imobilului gării, în contextul în care Ministerul a răspuns sub aşteptări nu numai municipalităţii, ci şi societăţii civile braşovene.

Reamintim că municipalitatea a încercat, în ultimii zece ani, de mai multe ori să preia în administrare Gara Braşov, însă demersurile sale fie au rămas fie fără răspuns din partea ministerului şi a SNCFR, fie a fost invocată imposibilitatea dării în administrare, pe motiv că imobilul nu poate fi separat de activitatea feroviară.

g scripcaru 2016_andreipaulfoto_primaria brasov (3)

Primarul George Scripcaru (Foto: Andrei Paul)

“Vom relua, încă o dată, demersurile la nivel instituţional şi poate vom ajunge la o soluţie, în cele din urmă. Demersurile noastre anterioare au fost respinse, demersurile Mihaelei Maşis au fost respinse, dar gara este un punct de tranzit important pentru Braşov şi singurul care nu se potriveşte deloc imaginii pe care Braşovul o are. Nu ne dorim decât imobilul şi zona aferentă, pentru a o putea reabilita, întreţine şi igieniza. Nu avem nimic cu partea feroviară şi nu înţeleg de ce nu se poate ajunge la un compromis cu cei de la CFR. Măcar pentru o perioadă determinată, ca să dovedim că putem face ceva şi că acest parteneriat poate funcţiona”, a declarat primarul.

La sfârşitul anului trecut, braşoveanca Mihaela Mariş a iniţiat o petiţie on-line pentru susţinerea modernizării gării Braşov şi a adresat şi o scrisoare Ministerului Transporturilor, în care a solicitat ca gara să fie reabilitată complet de Minister sau să fie dată în administrare Primăriei. Zilele trecute, Ministerul Transporturilor a răspuns acestei scrisori vorbind însă doar doar despre unele lucrări de reparaţii şi întreţinere la clădirea staţiei şi la tunelul pietonal, şi nicidecum despre lucrări importante sau cedarea administrării clădirii şi a terenului aferent, care ţine până la terminalul RAT.

Alte articole:   27 septembrie - Ziua mondială a turismului (ONU)

Petiţia on-line “Şi gara Braşovului poate fi de poveste” continuă.

Reamintim, de asemenea, că Primăria are în proiect ample lucrări de reorganizare şi modernizare a spaţiului din faţa Gării Braşov, inclusiv a clădirii gării, dacă demersurile de cedare a clădirii în administrarea primăriei vor da roade.

Deocamdată, proiectul vizează construirea unei parcări subterane pe locul actualei parcări şi transformarea celei din urmă într-o zonă de relaxare şi recreere, mutarea terminalului RAT în stânga gării şi construcţia unui terminal pentru transportul intrajudeţean, construcţia de pasaje subterane pietonale pentru traversarea Bulevardului Gării şi adoptarea unei noi soluţii de iluminat public în zonă, inclusiv pe Bulevardul Victoriei.

Distribuie dacă îți place!
  1. E clar că habar nu aveți cum să forțați ministerul să administreze clădirea așa cum trebuie! Ce o fi așa de greu să trimiteți zilnic DSP-ul să amendeze ministerul pentru mizeria din gară? Ce o fi așa de greu să trimiteți zilnic poliția în zona respectivă să golească zona de oameni ai străzii, cerșetori etc? Ce o fi așa de greu să trimiteți în control finanțele pentru a verifica firmele ce activează acolo?

    Reply
  2. Nicolau Oncioiu 11 mai 2016, 6:18 PM

    Da asociatia din spatele PARTIDELOR ,fac jocul murdar al candidatiilor !!
    Da aceasta doamna Mihaela care s-a dus si a negocoat cu primaria/PARTIDE sa faca o gala la Patria o scoatem in fata cu proiectul Gara ,poate da mai bine la electorat !! Rusinee inca una ca Luana Popa de la Crucea Rosie numai ca nu e PSD ci PNL !!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate