Oameni de lângă noi: Georgiana Ilie

georgiana ilie voluntar

Cu ocazia săptămânii voluntariatului, newsbv.ro vă va prezenta oamenii de lângă noi care au optat să se pună în slujba comunității.

Sunt oameni pe lângă care trecem zilnic, pe stradă, oameni care nu ies cu nimic în evidență, care nu vor titluri sau medalii. Sunt eroii necunoscuți ai zilelor noastre…

Georgiana Ilie este studentă la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, in anul 1, si este voluntară la Asociatia „Rază de Speranta” din luna iulie 2015.

„Am vrust să fiu voluntar la această Asociatie pentru ca mi-am dorit din suflet sa fac parte dintr-o echipa, dintr-un grup de oameni minunati. Simțeam nevoia de a ajuta, de a oferi timpul si toata caldura pe care o aveam de daruit copiilor cu probleme, sa vad cu ochii mei ca acesti copii cu tulburari din spectrul autist se fac bine pe zi ce trece si ca fiecare efort depus nu este in zadar. Intotdeauna am zis ca schimbarile mari se fac in pasi foarte mici ca sa ai rezultate si asa este!”, spuen Georgiana.

In calitate de voluntar, ea asistă la terapiile copiilor, participă la work-shop-uri sau evenimente din cadrul asociatiei, ajută terapeutele care au nevoie de mine pentru diverse activitati in aer liber sau chiar in terapie, participă la balurile caritabile sau la atelierele de creatie.

Alte articole:   Spitalele din Brașov, adaptate pentru a acoperi necesarul de paturi la ATI

„Cea mai emotionanta intamplare din activitatea de voluntar pot spune ca s-a intamplat cand eram la gradinita, unde sunt «umbra» unei fetite atat de adorabile cu TSA, care m-a cucerit din prima clipa cand am intalnit-o. Pur si simplu s-a ridicat de pe scaunel si a venit la mine si m-a strans foarte puternic in brate. Atunci am simtit cum inima mi s-a umplut de bucurie. Desi ne cunoasteam de putin timp, ne-am atasat foarte repede una de cealalta, iar totul s-a intamplat atat de repede… Aceasta intamplare a avut un impact extrem de emotional pentru mine, de atunci ma dedic acestor copii cu toata inima”, mărturiseşte Georgiana.

Alte articole:   Sporuri de 40% pentru șefii Direcțiilor de Sănătate Publică din toată țara!

Ea consideră ca volunariatul este o activitate in care trebuie sa iti oferi timpul, energia, abilitatile tale, sa te bucuri pe zi ce trece de ceea ce reusesti sa realizezi si sa te implinesti sufleteste.

„Pentru mine este o mare bucurie ca am ajuns sa fac volunariat pentru ca am invatat multe lucruri, am cunoscut persoane si am legat prietenii. Daca orice persoana s-ar implica in activitati de voluntariat ar avea posibilitatea sa isi puna ideile in practica si sa produca schimbari vizibile in comunitate. Orele de voluntariat petrecute la asociatie, alaturi de copiii cu nevoi speciale si-au pus puternic amprenta asupra personalitatii mele. Am cunoscut si descoperit, pas cu pas, o lumea   minunata, simpla, cu oameni sinceri”, spune tânăra.

Saptamana Nationala a Voluntariatului este menita sa mobilizeze cat mai multi voluntari, oameni care se implica si care isi dedica timpul unor cauze cu adevarat speciale, pentru a trai sanatos si puternic, pentru a gasi solutii multor probleme si a face un bine celor care au nevoie de ajutor.

Alte articole:   Cu mască la Râșnov și Bran. Orele și zonele unde purtarea măștii este obligatorie

CITEȘTE ȘI: 

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate