blog-logo

Şerban Şovăială: Este aberant că braşovenii să plătească apa mai scump ca în deşertul Nevada!

Şerban Şovăială: Este aberant că braşovenii să plătească apa mai scump ca în deşertul Nevada!

Apa este ingredientul primordial al vietii. In apa a aparut primul microorganism viu si fara apa totul ar muri.  Exista numeroase voci care prezic ca apa va reprezenta in secolul 21 ceea ce petrolul a reprezentat pentru omenire in secolul 20 – marfa cea mai de pret.

„Este adevarat ca apa tinde sa devina cea mai de pret marfa a omenirii, iar noi, brasovenii, o simtim din ce in ce mai acut pe pielea nostra. De ce spun asta? Pentru ca daca ne uitam la o statistica a cresterii preturilor din ultimii 20 de ani, pe primul loc se afla tarifele la serviciile de apa – canal. Acestea au crescut mai mult decat pretul la benzina sau  ceilalti combustibili”, spune Șerban Șovăială, singurul candidat independent la Consiliul Local al municipiului Brasov la alegerile din iunie.

Alte articole:   Pamela Diaconu: Care sunt urgențele și cine blochează proiectele Brașovului?

Acesta precizează că, pâna la un punct, aceasta crestere era, poate, justificată, iar prețurile practicate înainte de 1898 nu erau intotdeauna ancorate in realitate Însă, la acest oment, mai spune Șovăială, s-a ajuns la situatia absolut aberanta ca in Brasov pretul pentru un metru cub de apa sa fie mai mare cu 14% decat in desertul american Nevada – respectiv în Las Vegas!

„Acolo un metru cub de apa costa circa 3,5 lei, iar in Brasov tarifele afisate de compania Apa sunt de 4,05 lei.  Nu va mai spun ca si canalizarea costa infinit mai putin in orasul desertului Las Vegas, unde pentru un consum de 60,5 metri cubi de apa prietenul meu a platit 21 de dolari – factura de canal fiind de fapt factura pentru canal si ridicarea gunoiului menajer, cuplate impreuna in acei 21 de dolari! In Brasov, doar pentru canalizarea celor 60,5 metri cubi de apa se percepeau 187 de lei, echivalentul a circa 47 de dolari! Si asta fara ridicarea gunoiului menajer”, este revoltat Şovăială.

Candidatul independent la Consiliul Local Braşov spune că trăim intr-o lume data peste cap, în care singura idee din capul majoritatii conducatorilor de institutii, intreprinderi, autoritati locale sau nationale este sa ia cat mai multi bani din buzunarele si asa goale ale populatiei.

„Copiem tot ce duce la cresterea costului vietii, dar nu si calitatea, care sa justifice macar partial aceste cresteri. Sa va aduc aminte ca acum 20 – 25 de ani beam cu totii apa de la robinet? Astazi cati mai au curajul acesta?”, întreabă retoric Șerban Şovăială.

Pe aceasta idee,  candidatul independent Serban Sovaiala isi motiveaza si decizia de a intra in lupta pentru un loc in Consiliul Local: „Sunt prea multe lucruri care au fost lasate sa evolueze arbitrar si aberant, fara ca cineva sa incerce sa puna ordine in haosul tot mai mare care ne guverneaza vietile. De undeva trebuie sa inceapa corectarea acestor disfunctionalitati”.

Alte articole:   Victorii împărţite pentru FC Braşov şi Astra Giurgiu în Campionatul Naţional de juniori

De aici si sloganurile campaniei sale electorale” Gata! AJUNGE!”  si “Votati un ghimpe in coasta lor!

(P – CUI 24160906)

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.