VIDEO PSD face cursuri de administraţie locală cu viitorii consilieri locali

VIDEO PSD face cursuri de administraţie locală cu viitorii consilieri locali

Preşedintele interimar al PSD Braşov, Mihai Mohaci, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii se vor prezenta în faţa braşovenilor cu echipe de consilieri locali care vor fi pregătite în problematica administraţiei publice locale.

Fostul prefect al Braşovului spune că, astfel, speră să nu mai apară situații ca la Predeal, unde mai mulți consilieri locali din vechiul mandat au fost condamnați la închisoare cu suspendare – sentință care nu este definitivă – ca urmare a unei hotărâri ilegale de Consiliu Local.

„Am început, la PSD Braşov, un curs de pregătire la ceea ce înseamnă comunicare şi prezentare candidaţi. Un viitor modul, la care voi participa eu, va cuprinde informaţii despre ceea ce înseamnă legalitatea documentelor, exact ceea ce am învăţat la Prefectură. Vrem să avem oameni care să nu se afle în sala de consiliu doar pentru a ridica mâna. Consilierii locali nu au atributul de a ridica mâna fără să cunoască pentru ce fac asta. De aceea ne dorim ca primarii şi consilierii PSD să devină, dacă nu sunt deja, nişte profesionşti. Vrem o administraţie transparentă, fără birocraţie, făcută în slujba cetăţeanului”, a declarat Mohaci.

Primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș, care este și președintele Ligii Aleșilor Locali (LAL) din PSD Brașov, susține această măsură, care aduce mai mult profesionalism și responsabilitate, în același timp, pentru viitorii aleșii ai social-democraților.

„Este o campanie electorală bazată pe comunicarea dintre candidaţi şi alegătorii lor. Ne-am dorit să punem un mare accent pe ceea ce înseamnă pregătirea candidaţilor pentru acest lucru şi anume, în primă fază, pe ceea ce înseamnă comunicarea, cum reuşeşte să fie un candidat să fie Precis Simplu şi Direct, rezultând până la urmă PSD. Avem lectori specializaţi care fac acest lucru, astfel încât candidatul să ştie în momentul în care intră în contact cu alegătorul, să ştie cum să se prezinte, de la ţinută, modul în care merge, dă mâna, până la modul în care se adresează. E doar un început, acest proiect în ceea ce priveşte pregătirea aleşilor locali era prinsă în programul de activităţi al LAL, noi vrem să continuăm această acţiune cu ceea ce înseamnă parte juridică, astfel încât abordarea în Consiliul Local să fie una profesionistă”, a precizat Chirilaș.


(P – CUI 21160002)

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cinci noi decese din cauza coronavirusului au fost anunțate în România. Bilanțul ajunge la 1.253 de morți
Loading...
loading...
  1. Da. Sunt invatati cum sa faca rost de 5% exact ca seful lor.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.