blog-logo

Oameni de lângă noi: Lidia Borlean

Oameni de lângă noi: Lidia Borlean

Cu ocazia săptămânii voluntariatului, newsbv.ro vă va prezenta oamenii de lângă noi care au optat să se pună în slujba comunității.

Sunt oameni pe lângă care trecem zilnic, pe stradă, oameni care nu ies cu nimic în evidență, care nu vor titluri sau medalii. Sunt eroii necunoscuți ai zilelor noastre…

Lidia Borlean este studenta la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (specializarea psihologie) in anul 2 si este voluntara la Asociatia “Raza de Speranta” din luna august 2015.

„La inceput am fost pur si simplu curioasa si dornica de a face voluntariat la o asociatie. Am aflat de la o colega de facultate de Asociatia Raza de Speranta si am zis sa iau legatura cu cineva si sa vad despre ce este vorba. Cea care mi-a raspuns la e-mailul prin care aplicam a fost Antonia Domokos, una dintre terapeutele organizatiei, care acum imi este o prietena foarte buna”, ne spune Lidia cum a ajuns voluntară.

Asadar, a ajuns pentru prima data la DSS (Directia de Servicii Sociale – Brasov), unde Antonia urma sa aiba terapie cu Delia, o fetita incredibila de 6 ani. A stat cuminte pe scaun in timpul terapiei, iar Antonia i-a oferit informatii despre Delia, despre particularitatile copiilor cu tulburare din spectrul autist si, pas cu pas, i-a descris fiecare actiune pe care o facea cu Delia.

Alte articole:   Șofer sub influența drogurilor, depistat pe Calea București

Afost profund emotionata, intrigata si dornica de a mai asista si la alte sedinte, asa ca s-a hotarat sa participe in continuare la terapii si la activitatile organizate in cadrul asociatiei.

„In calitate de voluntar, asist la terapii, unori ma implic direct in desfasurarea unei activitati cu copilul din terapie, particip la evenimentele de informare sau strangere de fonduri, la diverse workshopuri cu copii, la promovarea Asociatiei, dar si la atelierele creative. Cea mai de impact intamplare a avut loc in timpul unei terapii, cand fetita cu care avea Antonia terapie, Iustina, s-a ridicat de la masuta de lucru, s-a plimbat putin, iar apoi m-a strans in brate. M-am atasat instantaneu de ea si cred ca a fost cel mai emotionant gest de care am avut parte. Am realizat cat de mult pot oferi acesti copii, ca sunt o sursa inepuizabila de iubire si afectiune, sunt sincere si minunati!”, povestește emoționată Lidia.

In opinia acesteia, voluntariatul este de departe cea mai utila si satisfacatoare „munca” pe care o poate face oricine si pe care ar trebui sa o facem cu totii pe parcursul intregii vieti. Fie ca este chiar si o zi pe saptamana, sau pe luna, daca timpul nu permite, oricat de putin conteaza. Tocmai de aceea, ea continua sa mearga si sa se implice atunci cand are timp, pentru ca, spune Lidia, mereu are cate ceva de invatat, iar implinirea pe care o ai la sfarsitul zilei este de nepretuit.

Alte articole:   Accident pe Calea Feldioarei

„Saptamana Nationala a Voluntariatului aduce in atentia oamenilor persoane care isi dedica timpul in folosul altora si cred ca este un semn de constientizare al bunavointei. Am avut ocazia sa il cunosc pe reputatul psiholog in psihologie eriksoniana Wess Wingett, care, la varsta de 70 ani,  face voluntariat in fiecare an si este un om extraordinar de activ si plin de viata. Cred ca acesta este secretul tineretii si al fericirii, voluntariatul”, este convinsă Lidia Borlean.

CITEȘTE ȘI: Oameni de lângă noi: Rareş Petre Năstase

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.