blog-logo

CFR nu cedează Gara Brașov, dar promite cârpăceli

CFR nu cedează Gara Brașov, dar promite cârpăceli

Tânăra din Braşov, care a iniţiat o petiţie pentru reabilitarea gării şi care a cerut explicaţii de la Ministerul Transportului, aprimit un răspuns de la CFR la cinci luni de la solicitare. CFR a anunţat că va face reparaţii în Gara Braşov, dar că nu poate fi vorba despre o reabilitare totală.

Mihalea Mariş a postat pe facebook răspunsul primit. Acesta este unul sec şi anunţă că anul acesta se vor face ceva reparaţii în gară însă nu de mare amploare. Gara Braşov nu a mai fost reabilitată total de 30 de ani deşi pe aici trec zilnic 150 de trenuri. CFR nu vrea nici să o cedeze Primăriei în administrare.

Alte articole:   26.09.2020 - 1552 de noi cazuri de infecție cu coronavirus. 53 la Brașov

„În prezent, staţia CF Braşov este prevăzută în Programul anual de achiziţii publice, în vederea executării unor lucrări de reparaţii şi întreţinere la clădirea staţiei şi tunelul pietonal. Lucrarea este în valoare de 1.596.266,72 lei fără TVA. Amplasamentul a fost predat constructorului în data de 15.04.2016: Reparaţii la şarpanta peste etajul 1, prin desfacerea învelitorii de tablă existentă, refacerea zonei jgheabului de beton, înlocuirea în totalitate a şorţurilor de tablă, montajul de folie anticondens, tablă plană zincată şi accesorii ale sistemului de învelitoare, precum şi înlocuirea sistemului de scurgere a apelor pluviale).Reparaţii la acoperiş peste zona învelitorii bituminoase, respectiv refacerea hidroizolaţiei şi a învelitorii bituminoase. Reparaţii la învelitoarea peste cupola din tablă plană zincată, prin curăţirea suprafeţei cupolei acoperite cu tablă şi, pentru protecţie, acoperirea cu vopsea hidroizolantă elastică pe bază de cauciuc acrylic. Lucrări de reparaţii exterioare la clădirea de călători“se arată în răspunsul CFR.

Alte articole:   SR Brașov, victorie în deplasare, cu CSO Plopeni

Promisiuni că se angaja vor paznici contra oamenilor străzii

Tot în răspunsul primit de Mihaela Mariş, CFR anunţă că va angaja un serviciu de pază şi că va impune comercianţilor din gară să ameneje spaţiile.

„În ceea ce priveşte soluţionarea problemei legate de prezenţa oamenilor străzii în perimetrul staţiei cf Braşov, menţionăm faptul că această situaţie neplăcută va putea fi eliminată, deoarece se află în curs de achiziţionare un serviciul de pază. Referitor la propunerea dumneavoastră, în legătură cu introducerea unor standarde pentru magazinele din interiorul şi vecinătatea staţiei cf Braşov, precizăm că acestea vor trebui să reamenajeze şi să modernizeze spaţiile ce le deţin, astfel încât să se creeze un ambient cât mai curat şi atractiv, menit să completeze lucrările prezentate de reparaţii interioare şi exterioare la clădirea de călători şi la tunelul pietonal, promovate de CFR SA”, se arată în răspunsul CFR.

Distribuie dacă îți place!
 1. Am trecut ieri prin gara: muncitorii renovau pasajul pe sub linii.
  Dupa cum era de asteptat, treaba tipic romaneasca. Se dadea cu trafaletul cu lavabila peste tavanul scorojit, crapat, murdar.
  Mi-e efectiv scarba de tara in care traiesc: peste tot treaba facuta de mantuiala, pe bani multi, dispret maxim fata de domeniul public, bataie de joc, nesimtire.

  Reply
 2. mandru ca îs român 10 mai 2016, 5:34 PM

  Superficialitate= Romania= roman.
  No offence.
  @ Ionut are perfecta dreptate.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate