blog-logo

Premieră la Brașov: Aparate de fitness în aer liber pentru copii și persoane cu handicap locomotor

Premieră la Brașov: Aparate de fitness în aer liber pentru copii și persoane cu handicap locomotor

Unele locuri de joacă și parcuri din Brașov vor avea, în premieră, aparate de fitness dedicate copiilor sau persoanelor cu dizabilități locomotorii, precum și aparate de work-out (antrenament de forță) pe modelul celor existente pe Aleea de Sub Tâmpa.

Municipalitatea are în analiză 15 locuri în care vor fi montate astfel de aparate, locuri propuse inclusiv de cetățeni, care trebuie însă analizate și din punct de vedere al posibilității de montare a aparatelor și al accesibilității.

Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

„Am constatat că la foarte multe dintre locurile în care sunt montate aparate de fitness sunt și foarte mulți copii care încearcă să folosească aceste aparate și ne-am gândit că dacă există interes, ar fi bine le punem și copiilor la dispoziție aceste facilități, însă cu aparate proiectate special pentru ei. Totodată, avem solicitări și din partea persoanelor cu dizabilități locomotorii pentru a aduce dispozitive speciale pentru această categorie de cetățeni și vom amenaja o locație într-un parc, cel mai probabil în Parcul Ștefan cel Mare, cu un set complet de astfel de aparate. În funcție de rezultate, vom extinde aceste facilități în toate cartierele din Brașov”, a declarat primarul George Scripcaru.

Potrivit primarului, de un mare succes se bucură și echipamentele de work-out, montate deocamdată doar pe Aleea de Sub Tâmpa. Este vorba de o serie de bare fixe care permit exerciții fizice de forță utilizând masa corporală a celui care face exercițiile (flotări, abdomene, tracțiuni etc).

Alte articole:   Incendiu la o casă în Poiana Mărului VIDEO

Acestea ar putea fi montate, pentru început, și în Parcul Tractorul, în Centrul Civic și în zona verde de la Pasajul Fartec.
În prezent, în Brașov există deja 19 parcuri și locuri de joacă dotate cu echipamente de fitness pentru adulți, la care se adaugă Aleea de Sub Tâmpa, cu aparatele pentru work-out, care pot fi combinate cu ture de alergare pe un traseu sugerat de specialiști.

Primele echipamente de fitness în aer liber au fost montate în parcul Tractorul, în anul 2010, astfel de facilități fiind create și în alte cartiere, la solicitarea cetățenilor.

Distribuie dacă îți place!
  1. Gura pacatosului 10 mai 2016, 8:53 AM

    Zi zau! Parca asta era promisa acum patru ani in campania USL. Mai bine ar duce Scripcaru cateva aparate de fitness la Codlea ca sa nu se atrofieze la cat o sa stea inchis acolo. Liberalii adevarati o sa voteze ALDE pt atomei e singurul care a plecat fara probleme penale din primarie.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate