Roxana Mînzatu: Din 2017 România riscă să nu mai primească fonduri de la UE

Roxana Mînzatu: Din 2017 România riscă să nu mai primească fonduri de la UE

Fosta președintă a Agenției Naționale de Achiziții Publice (ANAP), Roxana Mînzatu, a tras astăzi un semnal de alarmă în privinţa problemelor privind organizarea licitațiilor publice. Legislaţia nu a fost aprobată nici la această oră.

„Nu știu cum primarii și consilierii vor lucra în continuare, în contextul în care legislația pentru achiziţii publice nu a fost aprobată. Mai mult, România este în infringement pe motiv de neaprobare a legislaţiei pentru achiziţii publice, din cauză că termenul de 18 aprilie a fost depășit. Aud că Guvernul Cioloș vrea să și le asume, aceleași legi ale Guvernului Ponta, trimise spre dezbatere în Parlament. Noi am vrut să fie dezbătute, de aceea le-am trimis în PaANAP.rlament. Dacă se dorea asumarea răspunderii guvernamentale, de ce nu s-a făcut acest lucru până acum, şi nu s-a evitat situaţa de a intra în infringement. Am lucrat foarte mult pe aceste legi și munca noastră s-a dus pe Apa Sâmbetei”, a precizat fosta şefă ANAP.

Roxana Mînzatu mai spune că România a avut și are blocaje pentru accesarea de fonduri europene din cauza procedurilor pentru licitații, a legislației în domeniu, care permite contestarea licitaţiilor şi blocarea acestora.

„României nu i s-au aprobat ani la rând plăţi din cauza blocajelor în achiziții, iar ceea ce este mai grav este faptul că, de la 1 ianuarie 2017, România riscă suspendarea tuturor plăților pe toate planurile structurale, 30 miliarde de euro”, a precizat Roxana Mînzatu.

Alte articole:   Încă două pârtii de schi din Poiana Brașov vor avea nocturnă proprie

 

Loading...
  1. PSD a fost la butoane din decembrie 2012 pana in noiembrie 2015. Inca mai este la unele butoane … In tot acest timp ar fi trebuit sa pregateasca lansarea fondurilor 2014-2020. Dupa cum se vede inca nu s-au urnit! Ce-or fi facut in tot acest timp? Ca de dat din gura sunt tare priceputi!

    Reply
  2. Stie ce stie Ciolos de a demis-o! Poate ceva manevre cu bani europeni ?! Posibil niste licitatii in ceata ?! Posibil ceva dedicatii ?! Locul 2 pe lista de consilieri nu e chiar asa de ieftin

    Reply
  3. Nu stiu ce cauta Roxana la psd

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap