blog-logo

Participă la un seminar pe tema fondurilor nerambursabile și susține copiii cu autism!

Asociația Rază de Speranță a inițiat la începul acestui an campania de strângere de fonduri „Binele începe cu tine”, dedicată susținerii finaciare a cazurilor sociale din organizație. După primele trei luni de campania asociația a reușit să strânga pentru trei micuți cu autism fondurile necesare continuării programelor terapeutice în următoarele 7 luni, mai exact este vorba de 260 de ore de terapie. Acest lucru a fost posibil datorită ambasadorilor care au purtat mesajul copiilor cu nevoi speciale către comunitate: Cristina Chiriac -fondator brand Flori de Ie, Alina Ursu – cadru didactic și Ornela Anghel – fondator Școala Prems.

„Am inițiat acest proiect din dorința de a oferi celor care au nevoie de noi, copiilor speciali din viața  noastră,  un sprijin și șansa unei copilării fericite și frumoase! În cea de-a patra lună a campaniei ni s-a alăturat un OM care crede în minunu și-n oameni buni, un prieten al copiilor noștri, un om implicat în viața comunității, un profesionist desăvârșit, Roxana Mînzatu. Ea va susține timp de o lună de zile, în perioada 15 aprilie -15 mai, cazul unuia dintre beneficiarii noștri, micuțul Matei, alăturându-se astfel campaniei de strângere de fonduri menite să susțină costurile de terapie ale copilului.  Astfel, împreună cu Roxana Mînzatu vom organiza o serie de evenimente menite atât să atragă atenția asupra problematicii autismului, cât și să atragă fondurile necesare terapiei de recuperare pentru băiat. 25 de lei pe zi. 500 de lei pe lună. Acesta este costul binelui! Împreună putem face minuni, dragilor!” Diana Niță, președinte Asociația Rază de Speranță.

Visele prind culoare și devin realitate atunci când credem în ele, când avem oameni buni și frumoși alături, când iubim și dăruim!

campanie autism„Când intri în contact cu proiectele asociației brașovene ”Rază de Speranță” ești contaminat de abordarea lor plină de bucurieși curaj, de încrederea în reușitele mici dar esențiale, prin forțele proprii și cele atrase din comunitate. Cred că aceasta se datorează faptului că munca pentru copii cu autism (îndelungă, răbdătoare, cu infinită iubire) este cuadevărat specială: este o muncă la capătul cărora se recâștigă oameni mai deplini: suflete, minți, talente și abilități. Totuși, problemele cu care se confruntă copii și tinerii cu autism, dar și familiile lor, sunt complexe și, în plus, sunt tăcute,puțin înțelese. Strângerea de fonduri pentru terapia necesară copiilor pentru a fi recuperați și integrați, suportul pentru familiile acestora,educarea dascălililor și a medicilor de care acești copii au nevoie, sensibilizarea comunităților unde acești copii trăiesc,realizarea unor legi adecvate și a unor evidențe actualizate a persoanelor cu autism… acestea și multe altele sunt provocăricărora o mână de părinți și voluntari plini de speranță șientuziasm le găsesc rezolvare, pas cu pas, și mai ales cu ajutorulnostru, al tuturor.   Așa încât, acolo unde Statul nu a putut da încă un cadru desprijin coerent intervin tot mai multinițiativele cu adevărat ”de jos în sus”! Avem de câștigat implicându-ne în proiecte în beneficiul copiilor și tinerilorcu autism din Brașov. Iar ceea ce am apreciat la asociația ”Rază de Speranță” este că oferă în schimbul faptei bune nu doar înțelegerea unuiunivers special; ne întărește credința că prin forțele proprii și prin solidaritate putem schimba în bine mult mai multe decât ne imaginăm! Și că niciun obstacol nu este de nedepășit! Iar acest sentiment nu are preț! :)”, Roxana Mînzatu.

În cadrul campaniei, Roxana Mînzatu va organiza un seminar cu tema „Sesiuni de accesare a fondurilor nerambursabile în 2016” luni, 9 mai, orele 14.00-19.00, la Centrul Lux Divina. Toate fondurile obținute din taxa de participare (25 de lei) vor fi direcționate pentru susținerea terapiei de specialitate a lui Matei.

Vă invităm și pe voi, dragi prieteni, să vă alăturați familiei de prieteni ai copiilor și tinerilor diagnosticați cu autism ce beneficiază de terapie de specialitate în cadrul Asociației “Rază de Speranță”. Împreună vrem să le dăruim o șansă în plus, zâmbete și prietenia noastră. Povestea lor poate fi povestea oricărui alt copil, dar stă și în puterea noastră să fie una cu final fericit!
Cum puteți ajuta?
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.