blog-logo

publicitate

Despre niște fonduri europene pe care musai să le accesăm

Despre niște fonduri europene pe care musai să le accesăm

Județul Brașov este al 4-lea într-un ”top” al sărăciei și al marginalizării rurale: 12,3% din populația rurală a județului Brașov trăiește în sărăcie, în zone identificate ca marginalizate; 8,2% este populație de etnie rroma. Din regiunea noastră Covasna ”ne întrece”, fiind pe locul 3.

Avem marginalizare rurală severă în comunele: Augustin, Apata, Bunești, Cața, Crzibav, Comana, Homorod, Măieruș, Lisa, Șoarș, Tărlungeni, Teliu, Ticuș.

Avem marginalizare rurală peste medie în comunele: Budila, Cincu, Ormeniș, Părău, Șercaia, Ungra, Vama Buzăului

Trăim într-un județ preponderent urban și mai dezvoltat decât media țării.

Dar tocmai la noi discrepanța între bogat și sărac, între sat și oraș este printre cele mai mari din România.

Alte articole:   FOTO Cozi la colegiile din Brașov pentru înscrierea la examenele pentru verificarea cunoștințelor de limbă modernă

Pentru a interveni în aceste zone avem și un nou program de finantare nerambursabila ce ofera fonduri mari pentru proiecte integrate pentru aceste comunități sărace, nu doar de la țară ci de la oraș.

Este un program de finantare extrem complex (cu un ghid stufos).

Pentru a avea proiecte de succes sunt necesare parteneriate foarte serioase care să implice autoritatile locale dar mai ales oameni din comunitățile vizate sau care le cunosc problemele foarte bine.

Proiectele vor include măsuri care să îmbunătățească concomitent mai multe elemente: starea locuințelor, actele de identitate, serviciile medicale, locuri de munca sau chiar mici afaceri generate din comunitate, educatie, etc.

Alte articole:   Ministerul Educației anunță evaluări standardizate pentru elevi. Școlile din județul Brașov incluse în programul pilot  

Se vor putea atrage maxim 6 milioane de euro pentru un proiect integrat care sa vizeze minim 400 de persoane (peste 550 pentru un punctaj maxim) aflate in risc de saracie si excluziune sociala.

Cofinantarea pentru primarii este de 2% iar pentru ONG este 0%.

Pot depune aceste proiecte si, deci, solicita fonduri primariile/consiliile locale sau Asociații/Fundații în parteneriat cu furnizori de servicii autorizati cu experienta de minim 6 luni in masurile pe care si le propune proiectul (exemplu: educatie, ocupare, servicii medicale sau servicii sociale)

Zonele marginalizate pentru care se pot cere fonduri pe acest program se identifică în cele 2 atlase de mai jos (dar nu e aceasta singura cale, sunt insa studii recente care sunt relevante):

Alte articole:   Family Start: Guvernul anunță credite garantate de stat pentru organizarea de nunți, botezuri sau cumpărarea unei mașini

Pentru orase: Atlasul zonelor urbane marginalizate din România:http://www.inforegio.ro/…/Atlas%20zone%20urbane%20marginali…

Pentru comune/sate: Atlasul zonelor rurale marginalizate şi al dezvoltării umane locale în România: http://www.mmuncii.ro/…/Min…/F6_Atlas_Rural_RO_23Mar2016.pdf

Detalii despre cele 2 apeluri (unul pentru comunități rrome și altul pentru comunității non-rrome) găsim pe siteul Ministerului Fondurilor Europene la sectiunea POCU – Programul Operational Capital Uman (Click: Apeluri Proiecte)

http://www.fonduri-ue.ro/pocu-2014

Roxana Mînzatu

Distribuie dacă îți place!
 1. Ce sa spun….foarte….enteresant. Se numeste margica care justifica prezenta pe o lista de partid. vax

  Reply
 2. O draga de tine! Secretar de stat pusa de partid, sotul director la vama. Trai neneaca pe banii poporului! E usor a spune versuri…

  Reply
 3. Lumea zice ca-i pregatita dar e proasta ca noapte!

  Reply
 4. Si se mai crede si frumoasa …

  Reply
 5. Foarte interesant și util !
  Doar inițiativa sa existe din partea celor interesați.
  E bine ca exista și persoane capabile, care dau mai departe informațiile pe care le au.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.