blog-logo

Care sunt poreclele candidaților la funcția de primar și de unde li se trag

Care sunt poreclele candidaților la funcția de primar și de unde li se trag

Consilierii locali nu au doar idei și proiecte pentru comunitatea brașoveană, ci și porecle, care mai de care mai haioase.

Independenții Cătălin Leonte și Florin Staicu și Mihai Costel (PMP) spun, cu mâna pe inimă, că ei nu au porecle și nu se califică pentru acest articol.

„Zeus” sau „Dumnezeu”, legende palide pe lângă Scripcaru 

scripcaru

George Scripcaru – foto: Andrei Paul

Primarul Brașovului, acum candidat independent la Primărie, pentru al patrulea mandat, este cunoscut drept „Zeus”, pentru că a concentrat tot ce înseamnă putere în Brașov în mâna lui. Nimic nu mișcă în Brașov fără acordul acestuia – și nu este vorba numai despre contracte și licitații…

De ce „Zeus” sau „Dumnezeu”? Pentru că-i „fulgera” pe toți cei care cârteau împotriva lui. Ba, chiar există un banc pe tema asta. Se spune că un preot la o întâlnire ar fi întrebat, retoric, cine ne conduce pe noi astăzi. Iar Scripcaru a răspuns, firesc: „Eu!…”. Un alt banc care a circulat la Brașov este acela că „diferența între Scripcaru și Dumnezeu este aceeac că Scripcaru se crede Dumnezeu, dar Dumnezeu nu s-a crezut niciodată Scripcaru”.

Alte articole:   Surprize la Dino Parc Râșnov, în minivacanța 1 Decembrie

Atomei – „Tătuțu” și „Atomix” 

Adrian Atomei

Adrian Atomei

– foto: Andrei Paul

Candidatul ALDE, Adrian Atomei, pe vrema când era student pe Colină, colegii îi spuneau „Tătuțu”. „Cred că mi-au spus așa pentru atitudinea protectoare pe care o aveam față de toți colegii”.

Pe de altă parte, după ce ea intrat în politică, colegii de partid l-au poreclit „Atomix”, la acel moment fiind în mare vogă producțiile cinematografice „Asterix și Obelix”.

Popa – „Obama de Brașov”

razvan popa

Răzvan Popa

Candidatul PSD la Primăria Brașov, Răzvan Popa, s-a trezit cu o poreclă în direct, într-o conferință de presă, alături de șefii săi de partid, Constantin Niță și Liviu Dragnea.

Alte articole:   Cutremur în județul Vrancea, sâmbătă dimineaţă

Constantin Niță l-a prezentat presei ca fiind nu doar candidatul social-democraților la Primăria Brașov, ci drept „Obama de Braşov”, având în vedere faptul că va repurta o victoria la alegeri precum preşedintele Statelor Unite ale Americii. Coincidenţa face ca, doar cu câteva zile înainte, Răzvan Popa să fi fost întrebat de nişte tineri la o cafenea politică, care este politicianul său preferat. Răspunsul a fost: „Obama, mai ales din motiv de slogan- Da, putem”

 

Cornel George Comșa – „Rajah”

comsa cornel

Cornel Comşa

Candidatul independent Cornel George Comșa spune că, în liceu, a fost poreclit „Rajah”, unul dintre persoanele principale ale romanului „Changi” („King Rat”), de James Clavell.

„În liceu, în grupul meu de prieteni, cel mai bun prieten mi-a spus Rajah, iar eu îi spuneam Peter Marlowe. Dar de atunci nu am mai avut nicio poreclă. Acţiunea cărţii se petecea în Singapore. Eu i-am dat romanul celui mai bun prieten al meu, Olimppiu Urcan, să îl citească, şi ne-am identificat cu cele două personaje. Partea cea mai interesantă este cp, în 2003, Olimpiu a primit o ofertă din Singabore, iar eu i-am dat banii de avion, împriumut. Este încă în Singapore, căsătorit cu o indoneziancă, predă istoria şahului şi a fost antrenorul echipei olimpice de juniori, de şah, a statului Singapore…”, ne-a mărturisit Comşa.

Alte articole:   Colinele Transilvaniei primește certificarea ca destinație ecoturistică

Lui Gabor i se trage de la fotbal – „Ştefănescu”

adrian gabor

Adrian Gabor

Adrian Gabor (PNL) nu a fost gratulat cu porecle. Pretenii cu care joacă fotbal i-au spus „Ştefăneascu”, pentru că juca ca libero, dar şi pentru că mingea mai trecea de el, jucătorul…

Acasă, soţia are nuanţe diferite de adresare. De obicei, îl strigă Adi, când însă îşi doreşte ceva de la el, îi spune Alexandru. Şi, evident, întotdeauna obţine ce îşi doreşte…

Distribuie dacă îți place!
 1. Parizerul expandat nu apare in articol?

  Reply
 2. Leonte – GPS defect (ba e PSD-ist, ba e independist).
  Cea mai tare din ultimele zile :))

  Reply
 3. Nu Rajah, ci Rahat!! Rahat cu ochi!

  Reply
 4. Popa, Nita si Scripcaru o treime penala si cu interese care au secatuit Brasovul.

  Reply
 5. Să l vedem pe Zeus peste 3 luni, în toată splendoarea zeității lui.

  Reply
 6. Deci…Scripcaru dosar penal, Nita dosar penal, Cancescu dosar penal. Obama de purcareni, care din amarata de indemnizatie de consilier local, isi permite bmw, audi si multe altele nu e verificat putin sa vedem daca nu cumva minte prin declaratiile de avere?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.