Medicul Dan Grigorescu a demisionat și din PSD

Medicul Dan Grigorescu a demisionat și din PSD

Chirurgul plastician Dan Grigorescu a anunțat astăzi că și-a dat demisia și din calitatea de membru PSD, după ce în data de 18 aprilie a demisionat din funcția de președinte al organizației municipale. 

„Se împlinesc șapte zile de când mi-am dat demisia din funcția pe care o îndeplineam în cadrul organizației municipale PSD Brașov. Au trecut peste 160 de ore în care niciunul dintre voi, ceilalți colegi membri, cu sau fără funcții, nu mi-ați dat nici măcar bună-ziua, ca să nu să vorbim despre mai mult decât atât. Consecvența voastră din ultima săptămână, exprimată și prin lipsa oricărui mod de dezaprobare a abuzului de a nu fi lăsat să mă exprim liber într-un for democratic, este remarcabil de onestă, chiar dacă doar subînțeleasă. Din acest motiv, vă mulțumesc, sincer, tuturor. De ce? Pentru că m-ați ajutat ca, într-o perioadă scurtă de timp, să înțeleg care este „valoarea” mea pentru voi (în special), și pentru partid (în general), după 12 ani de colaborare”, a precizat Grigorescu.

El se declară singurul vinovat pentru faptul că, în atâția ani, nu a reușit să le câștige respectul. Cu toate acestea, el susține că se simte eliberat de orice obligație față de toți, inclusiv față de cei care îi spuneau, de-a lungul timpului, mai ferit: „Domnule doctor, e o plăcere că putem împărtăși aceleași principii.”

„Consider că singura ieșire acceptabilă din această situație este demisia mea imediată din partid, pe care o fac cunoscută public, în mod explicit, pentru a evita intervențiile măiestre ale manipulatorilor de serviciu. Pentru mine este important să se cunoască adevărul de către toți cei interesați (dacă ar exista și categoria aceasta!), chiar dacă, bravând, militărește, cei din top-managementul partidului vor spune, din nou (ca acum o săptămână în urmă), dând din mână, a lehamite, că plecarea mea «nu reprezintă nicio pierdere»”, este de părere Dan Grigorescu.

Acesta spune că deciziile pe care le-a luat în ultima perioadă au la bază în mod exclusiv motivele deja comunicate. Cu toate acestea (și cu totul întâmplător), recenta desfășurare de forțe privind menținerea în funcție a președintelui Liviu Dragnea, recent condamnat penal, reprezintă pentru el un motiv în plus pentru care consideră că demisia sa este cu atât mai necesară.

„Înainte însă de a-mi trimite demisia scrisă la sediu, mi-am mai luat o ultimă libertate de exprimare în calitate de in-sider (adică de «încă» membru PSD) și am făcut publică alăturat, tot în mediul virtual, o scrisoare deschisă pe această temă, a cărei redactare a fost determinată de revolta mea față de recenta declarație făcută de unul din liderii partidului, aceea că: «Social-democraţii se declară solidari cu preşedintele Liviu Dragnea, căruia nu au ce să-i reproşeze». Greşit! În calitatea mea de social-democrat, eu nu sunt de acord să fiu inclus în categoria celor care se declară solidari cu un cetăţean condamnat penal, doar pentru că este şeful partidului din care (încă mai) fac parte. Eu, spre deosebire de alţi membri de partid, am ce să-i reproşez!”, şi-a încheiat motivaţia demisiei din PSD medicul Dan Grigorescu.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Persoane lovite de mașină, la Făgăraș
Loading...
loading...
  1. Felicitări doctore.V ați trezit totuși cam târziu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.