blog-logo

Fii eroul copiilor cu autism!

Fii eroul copiilor cu autism!

Aleargă pentru prietenul tău cu autism!

Dragilor,  Asociația “Rază de Speranță” a pornit în călătoria binelui la cea de-a treia ediție a cursei cu obstacole, Brașov Heroes! Așadar, vă invităm să fiți și de această dată alături de copiii și tinerii cu autism, duminică, 12 iunie, în zona de Agrement Noua.

Proiectul „Speranţă pentru un vis” îşi propune să ofere servicii de terapie prin muzică (meloterapie) şi terapie integrată prin mişcare şi cu animale, pentru un grup de 10 beneficiari ai organizaţiei noastre. Este vorba de copii şi tineri diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. În acest sens vom derula activităţile în parteneriat cu un centru de echitaţie şi cu o trupă de percuţie care are experienţă în lucrul cu persoane cu nevoi speciale.

Meloterapia le oferă copiilor noştri posibilitatea să se simtă bine, să se relaxeze, să comunice între ei folosind reguli simple, la îndemâna lor, iar părinţilor şi terapeuţilor satisfacţia că reuşim să formăm o echipă, în care fiecare are locul lui, respectat şi recunoscut de ceilalţi. Proiectul Speranţă pentru un vis va consta în derularea alternativă de sesiuni de meloterapie şi terapie prin mişcare şi cu animale. Folosirea terapeutică a mişcării în aer liber ajută la îmbunătăţirea focalizării, dobândirea atenţiei asupra siguranţei personale, influenţă asupra abilităţilor motorii, creşterea încrederii, ajuta la un somn mai bun, la dezvoltarea competențelor sociale şi la îmbunătăţirea comportamentului. Prin activităţile propuse: terapie prin muzică şi recuperarea psihomotrică a beneficiarilor – terapie cu ponei, urmărim ameliorarea deficitului motric, dezvoltarea stimei de sine şi a abilitaţilor de relaţionare şi socializare.

Suntem mândri, bucuroși și onorați să le avem alături de noi în călătoria binelui pe trei doamne minunate, care au devenit Ambasadoare ale cauzei copiilor cu autism: Lect. Univ. Dr. Dana Lupsa – președinte As. Happy Moms, prof. Gabriela Ivan – coordonatoarea corului Singing Friends și Nona Trif – instructor de barre fitness! Împreună vom oferi o șansă în plus către recuperare copiilor și tinerilor noștri!

De ce sunt Ambasador al proiectului Speranță pentru un vis?

„Iubesc oamenii si copiii, cred cu tărie că suntem toți egali, că toți avem aceleași drepturi și toți merităm fericirea. Voi răspunde mereu prezent oricărei acțiuni care promovează aceste valori, în spiritul cărora am fost educată. Mă alătur, din solidaritate, cauzei copiilor autisti, prin sustinerea proiectului Speranță pentru un vis și sunt convinsă că te vei alătura și tu!”, lect. univ. dr. Dana Lupșa – președinte Asociația Happy Moms.

 „Sunt onorată și bucuroasă să reprezint cauza copiilor cu autism și a Asociației Rază de Speranță la Brașov Heroes. Este nevoie de noi să schimbăm mentalități și viața acestor copii speciali! Voi fi mereu solidară cu proiecte comunitare care au în prim plan copiii!”, Nona Trif instructor barre-fittnes.

 „Viața înseamnă fericire și iubire! Iubesc copiii și mi-am dedicat intreaga viață și activitate lor. Este de datoria nostră să le oferim frumosul și binele! Susțin proiectul Speranță pentru un vis pentru copiii și tinerii cu autism. Sunt fericită și mândră că, împreună cu copiii de la Prietenii Cântăreți, putem ajuta și putem aduce un plus valoare în viața unor copii speciali. Alăturați-vă campaniei, donați, alergați sau faceți ceva in folosul acestor copii! Fiți EROII lor!”, prof. Gabriela Ivan – coordonatorul corului Singing Friends.

 Te invităm să susții proiectul Speranță pentru un vis alegând să te înscrii la cursa cu obstacole Brașov Heroes pe 12 iunie sau donând la link-ul alăturat.

Link înscriere cursă: 

http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/inscrie-alergator.php?pid=56

Link donații:

http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza.php?pid=56

 Extra info   Asociația “Rază de Speranță”

Datorită sprijinului continuu din partea comunității brașovene am reușit să realizăm proiectul “Centrul de resurse educaționale și terapeutice <Rază de Speranță>”, unde am creat prin generozitatea sponsorilor noștri, un centru adecvat pentru derularea activităților organizației:

– evaluare și supervizare personalizată

–coordonarea planului de interventie personalizat și notarea evoluției copilului în urma terapiei de recuperare

– terapie comportamentală

– terapie ocupațională

– kinetoterapie și terapie prin mișcare & aquaterapie

– logopedie

– terapie 3C

– formare și training pentru specialiști, părinți, voluntari și cadre didactice

Echipa Asociației “Rază de Speranță”, formată din 31 de  specialiști în psihologie, psihopedagogie și kinetoterapie, oferă servicii pentru peste 70 de beneficiari, copii și tineri diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Mai multe detalii pe site-ul organizatiei www.razadesperantabrasov.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.