blog-logo

DNA: 5% dintr-un contract, mita cerută de Constantin Niță de la un om de afaceri!

DNA: 5% dintr-un contract, mita cerută de Constantin Niță de la un om de afaceri!

16.00  Fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, în prezent deputat PSD, este cercetat sub control judiciar pe cauţiune, suma stabilită de procurori fiind de 150.000 de lei, anunţă DNA. 

Constantin Niţă, fost ministru al Energiei, a ajuns, luni, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind citat de procurori într-un dosar penal.

„Inculpatul Niță Constantin trebuie să depună o cauțiune în valoare de 150.000 lei, urmând a comunica procurorului în termen de 6 (șase) zile lucrătoare de la data prezentei ordonanțe dacă este de acord să depună valoarea stabilită, aceasta urmând a fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției la o unitate bancară. Potrivit ordonanței de luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În cursul anului 2013, Niță Constantin, deputat în Parlamentul României și, la data faptei, ministru al Energiei, i-a solicitat unui om de afaceri (denunțător) un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria unui municipiu. Comisionul a fost pretins de Niță Constantin în schimbul exercitării influenței sale asupra primarului de municipiu și a promisiunii că va interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea și buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri. Potrivit înțelegerii, urma ca suma reprezentând 5% din valoarea contractului (aproximativ 3,4 milioane lei) să îi fie remisă lui Niță Constantin în două forme: parțial cash și parțial printr-un contract de consultanță fictiv, ce urma a fi încheiat cu o persoană de încredere din anturajul lui Niță Constantin. În consecință, la data de 21.07.2013, Niță Constantin a primit 30.000 euro de la omul de afaceri, în incinta unui restaurant libanez, dintr-un hotel din București. De asemenea, la solicitarea lui Niță Constantin, a fost contactată persoana de încredere a acestuia care a propus încheierea unui contract de consultanță cu o anumită firmă, la prețul de 5.000 euro + TVA/lună, care a și fost semnat la data de 2 mai 2013. În baza acestui contract fictiv (serviciile facturate nefiind, în fapt, prestate de firmă), reprezentanții omului de afaceri au remis firmei indicate de Niță Constantin, prin intermediul acestui mecanism, suma totală de 303.118 lei, în tranșe lunare, în perioada mai 2013-iunie 2014. Suma solicitată nu a fost, așadar, achitată integral, ci două tranșe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei. Sumele au fost folosite, în mare parte, pentru diverse cheltuieli ale organizației județene de partid, la solicitarea lui Niță Constantin”, se arată în comunicatul DNA.

14.00 Fostul președinte al PSD Brașov și ex-ministru al Economiei, deputatul Constantin Niță, este la această oră la sediul DNA București. El a fost citat într-un dosar penal.

Alte articole:   Începe etapa a treia a Programului Rabla pentru electrocasnice

Nu este prima oară când Niță ajunge la DNA, data trecută fiind chemat ca martor într-un dosar de corupție de la Hidroelectrica,  legat de negocierea unui contract pentru vânzarea de energie ieftină în valoare de peste 260 de milioane de euro.

Niță și-a dat demisia din fruntea PSD Brașov, potivit unor zvonuri din presa centrală, după ce ar fi fost audiat și la acea vreme de către procurorii DNA, chestiune infirmată vehement de către acesta.

Deși a precizat că nu va mai interveni în viața politică după ce și-a dat demisia, el a devenit vârf de lance după ce conducerea centrală a PSD l-a schimbat pe favoritul său în cursa pentru Primăria Brașov, Răvan Popa, cu Cătălin Leonte, decizie impusă de către Liviu Dragnea. Cert este că după vizita lui Niță la bcurești, Dragnea a dat-o la întors ca la Teleorman și s-a răzgândit, iar Răzvan Popa a rămas candidatul PSD la Primăria Brașov. Ulterior, Dragnea a fost condamnat în dosarul Referendum.

Distribuie dacă îți place!
 1. Frank Underwood 25 aprilie 2016, 3:13 PM

  Dubai…sau duba-i pregatita.
  Era normal dupa revenirea lui Maior

  Reply
 2. În sfârșit îl vad și pe penalul asta reținut.
  Poate îl vad și pe aghiotantii lui Dunca și Ghirda tot le acolo cu el.
  Sa fie primit!

  Reply
 3. Gura pacatosului 25 aprilie 2016, 6:08 PM

  contract cu o primarie de municipiu (sa fie primaria Brasov)? Atunci se adeveresc multe zise in ultima perioada. Scripcaru mai candideaza?

  Reply
 4. Pai amu si smecheria asta e cu randul. Si increngatura de interese mare a dracu e. Cred ca intra-n fibrilație inca cativa din Brasov.

  Reply
 5. Je suis Costica :))

  Reply
 6. Da nenea Gheorghe, George sau cum l-o chema, nu merge si el in vizita la DNA? La fel cum a mers si Orban, pe o invitatie fain frumoasa. :))

  Reply
 7. trei din trei au ajuns la DNA ca si inculpati
  Cam pe cand se preconizeaza si arestul pe cativa ani pentru ei?

  Reply
 8. Popa nu era viceprimar pe atunci?

  Reply
 9. Era pe cand nu s-a zarit, azi il vedem si nu e!

  Reply
 10. SOC SI GROAZA LA PSD !!! Disperare mare in tabara lui Pateu ! Caratorul acestuia de geanta, Dunca, a pierdut tot sprijinul, este huiduit de colegi si e pe cale sa fie chemat si el la DNA ! Se zvoneste chiar ca se trezeste in fiecare dimineata la 6.00 si se uita ingrijorat pe geam !
  RUSINE !!!

  Reply
 11. Cine sa fie oare cu chiloteii uzi in momentele asteaaa? Oare a cui era firma de consultantaaa? Mariusica, stii ceva de asta? stai ascuns ca un sobolan, dar te asteapta unchiu-Pateu la DNA, sa scrieti compuneri!

  Reply
 12. Pateu și frații lui 26 aprilie 2016, 9:11 AM

  Pula mea de hoți! Aștept sa nu ii mai vad și față aia de prost a lui Susanu prin toate ziarele și ma declar fericit.
  Trăiască DNA-ul!

  Reply
 13. Saptamana asta aflam si a cui era firma! Lotul 2 de la PSD Brasov sa isi faca bagajele si sa isi anunte rudele sa puna de chiftele!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate