blog-logo

Despre menirea unui primar

Despre menirea unui primar

Piața Sfatului plină de oameni de toate vârstele care stau la soare și se bucură este, de departe, una dintre imaginile mele favorite. Și copiii din parcul din Steagu’ care se dau în leagăne și le cer părinților o jucărie sau ceva dulce. Tinerii de sub Tâmpa care aleargă, să se mențină în formă.

Oamenii din Tractorul sau din Craiter care ies de la slujba de la biserică. Mimul de la capătul străzii Republicii care pare împietrit, oricât încearcă cei mai năstrușnici să îl facă să râdă. Sunt câteva secvențe scurte, instantanee care îmi sunt dragi și de care, ca un film pe care îl vezi de mai multe ori pentru că îți place, nu te plictisești. Imagini cu Brașovul meu și al vostru. Brașovul nostru.

Alte articole:   Accesul în mall, doar cu Certificat Verde. În biserică, fără restricții

E o perioadă aparte, aceasta în care ne apropiem de Înviere. Se simte în aer o bucurie, o stare de bine. Oameni pe care îi știam sobri au început să posteze pe Facebook melodii consacrate… Mulți dintre noi suntem mai deschiși, mai calzi. Suntem pozitivi, pentru că aceste zile de sărbătoare ne dau o stare pozitivă.

Îmi doresc însă ca această stare să rămână. Mi-aș dori să zâmbim mai mult și să avem încredere că putem schimba lucrurile în bine. Pentru că putem face multe dacă rămânem încrezători. Sunt construcții care cer răbdare, cum este aeroportul. Sau cum este noul spital. Le vom face. Sunt multe lucruri care trebuie schimbate în favoarea oamenilor.

Alte articole:   DSP Brașov: Precizări cu privire la izolare și carantinare

Fructele și legumele din piețe sunt prea scumpe. Apa costă prea mult. Sunt țevi care trebuie reparate – termoficarea. E nevoie de deschidere internațională pentru teatru. Parcările, pasarelele suspendate, trecerile de pietoni, susținerea pentru mediul de afaceri astfel încât tinerii să nu mai plece – toate acestea pot fi făcute. Atenția pentru pensionari trebuie să fie mai mare. La aceste instantanee trebuie să se gândească administrația locală și un primar căruia să îi pese de cei mulți.

Până la urmă, care e menirea unui primar? Răspunsul e unul singur: o viață mai bună pentru comunitate. Lucruri mari, dar și lucruri mici care, împreună, transformă  secvențele scurte într-un mod de a trăi.

Alte articole:   Se întrerupe curentul electric pe mai multe străzi din Săcele

Cătălin Leonte

Distribuie dacă îți place!
 1. Domnule Calin, menirea unui primar este sa: fure si s aminte;
  apoi sa inta si sa fure.

  Reply
 2. scuze erata
  SA MINTA SI SA FURE
  SA FURE SI SA MINTA
  DOAR ATAT AM VAZUT PANA ACUM in prsaul in care stau.
  II va judeca Dumnezeu pe toti.

  Reply
 3. Lasa-ne, lasa-ne, ca ne-ai plictisit. Lasa-ne, lasa-ne, ca tot ai mintit!

  Reply
 4. O intrebare: La ce „pasarelele suspendate” va referiti ? Cumva aveti in gand ceva constructii din alea oribile peste soselele din centrul orasului, asa cum sunt peste DN1 ?
  Ceva despre trotuare, zone verzi, piste de biciclete, transport in comun mai bun, chestii d-astea pentru oamenii saraci, aia care merg pe jos, pentru turisti, aveti in program ?

  Reply
  • Ioulescu, la un simplu search pe newsbv apar o sumedenie de propuneri concrete si argumentate. Sper ca nu e prea greu sa te descurci.

   Reply
   • Denisa, la o „simpla cautare” pe site-ul lui Catalin Leonte si pe feisbucul lui NU APARE NIMIC, nici un program, zero. Chiar as fi interesat de programele contracandidatilor lui Scripcaru.

    Reply
    • Programul politic, probabil ca la orice candidat din Brasov, apare in momentul in care incepe campania electorala.
     Obama de Brasov nu am vazut sa aiba si nici nu cred ca o sa isi faca avand in vedere ca nu trece de 5%, Mace a zis cand incepe campania, Strutu a zis cand incepe campania.
     Dar dupa cum spunea si Denisa…..cauta pe http://www.newsbv.ro ( nu catalinleonte.ro sau facebook sau twitter sau orice altceva iti trece prin cap ) si o sa gasesti o multime de propuneri. Iti recomand sa incerci din start la sectiunea Opinii

     Reply
 5. Frank Underwood 28 aprilie 2016, 4:49 PM

  Menirea unui primar este sa fie traseist, sa fie pesedist, dupa sa fie independent, iar sa candideze din partea PSD, si dupa iar independent.
  Pareati un om decent pana sa va inhaitati cu pesedistii din brasov la manevre de preluare cu forta a candidaturii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.