blog-logo

Aventură de 2 luni la Kramfors (Suedia) pentru fotbalistul brașovean Ovidiu Mendizov

Aventură de 2 luni la Kramfors (Suedia) pentru fotbalistul brașovean Ovidiu Mendizov

Fotbalistul brașovean Ovidiu Mendizov va împlini 30 de ani pe 9 august a.c. A crescut și a debutat în prima ligă la FC Brașov, apoi cariera și-a urmat cursul firesc, pe traseul FC Ghimbav, Precizia Săcele, Prefab Modelu, Petrolul Ploiești, FC Brașov, Zimbru Chișinău, Milsami Orhei, Corona Brașov și FC Okzjetpes Kokshetau (Kazakhstan). De Milsami, unde a jucat în două perioade diferite, ambele cu destule satisfacții (printre altele, campioană a Moldovei – ediția de campionat 2014-2015), s-a despărțit de curând, din cauza unui diferend financiar care a ajuns să fie judecat la FIFA. „În momentul când mi-am băgat memoriu la FIFA aveam de luat prima de calificare în Liga Campionilor și șase salarii. Din păcate, după ce am ieșit campioni, ceva s-a rupt între mine și conducere. Nici n-am mai apucat să joc în Liga Campionilor. Îmi băgasem memoriu și am fost tras pe dreapta, cum s-ar zice”, explică „Mendi”.

În litigiu cu Milsami Orhei, după câștigarea campionatului

Iar din Republica Moldova a ajuns tocmai în Suedia, la FC Alliansen Kramfors, o echipă obscură din ligile inferioare. Împins de situație, după cum se vede: „Cazul meu la FIFA s-a întins mai mult decât mă așteptam și m-am trezit că nu mai puteam să joc decât în țările nordice, pentru că doar aici mai era deschisă perioada de transferuri. Și așa, recomandat de un fost coleg de-al meu de la Precizia Săcele, Marius Călin, am venit la Kramfors. Voi evolua aici două luni și ceva. Pentru mine cel mai important este că joc fotbal, nu că stau, iar oamenii de aici s-au mișcat rapid, mi-au luat «cartea verde» de la federația de fotbal din Moldova și au agreat ideea să-i ajut pentru o perioadă scurtă de timp, până se deschide perioada transferurilor și voi putea să joc fie în România, fie în altă parte. Din momentul în care Marius le-a spus de mine au trecut doar cinci minute și au acceptat să mă ia”.

Obiectivul echipei FC Alliansen Kramfors

La Kramfors, un orășel gen Predeal, Mendizov va locui singur, într-o casă cu etaj închiriată de club special pentru fotbalistul brașovean. FC Alliansen Kramfors și-a propus promovarea în a 4-a ligă valorică. „Voi juca «aripă stânga», cu profil ofensiv. Chiar mi-am propus să dau cât mai multe goluri, pentru a-mi ajuta echipa să-și atingă obiectivul, adică promovarea. Duminică (azi, 24 aprilie – n.r.) începem campionatul și în prima etapă evoluăm pe propriul teren, cu Gottne IF. În Divizia C, unde jucăm noi, sunt 12 echipe înscrise”, adaugă logodnicul vedetei tv Cristina Gheiceanu (28 ani).

Pe Cristina Gheiceanu a cunoscut-o la cină

Mai puțin în România, dar cunoscută și adulată peste Prut, aceasta este, de ani buni, prezentatoarea știrilor de seară ale Pro TV Moldova. Chiar a și fost proclamată „Andreea Esca a Moldovei”, după numele gazdei principalului jurnal de știri Pro din România. „Ne-am cunoscut în prima perioadă când jucam la Milsami. Antrenamentele le făceam la Chișinău și tot acolo locuiam. Doar la meciuri mergeam la Orhei. Am văzut-o la televizor, l-am întrebat de ea pe un prieten, care lucra la sport, și am invitat-o la o cină, la restaurantul Fortus din Chișinău. Se întâmpla în urmă cu vreo patru ani și așa ne-am cunoscut. Acum, când va avea timp va veni în Suedia. Oricum, perioada este destul de scurtă și va trece repede”, povestește fostul „stegar”. Alte perspective, în viața personală? „Deocamdată suntem logodiți, cu planuri de viitor, cum s-ar zice”, răspunde.

Gânduri pentru FC Brașov și Adrian Szabo

Vrând-nevrând, chiar dacă doar pe calea internetului, Mendizov se întoarce acasă, la FC Brașov. Este la curent cu tot ce se întâmplă în curtea „Steagului”. „Îmi este greu să cred că un nume așa mare în fotbalul românesc a ajuns în situația asta. Am crescut acolo și mă doare când citesc știri negative, cum că falimentul bate la ușă… Ca orice brașovean, îmi doresc să se rezolve toate aceste probleme, iar în anii următori echipa să revină în prima ligă. Știu că este un test dificil pentru staff, jucători și tot ce înseamnă FC Brașov. Cu toate acestea trebuie să fie puternici și să lupte, în continuare, pentru culori și oraș. Nea’ Adi Szabo este un caracter și un antrenor extraordinar, care și-a dedicat toată cariera acestui club și mă bucur că este acolo. Poate să-i motiveze pe băieți, ca să nu renunțe, și tuturor le doresc numnai succese și de FC Brașov as vrea să aud numai de bine!”, sunt gândurile lui Ovidiu Mendizov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate