Alexandru Mitroi a câştigat Trofeul Râşnov 2016

Foto: Rally Cow

Foto: Rally Cow

Alexandru Mitroi a câştigat prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016, Trofeul Râşnov. La volanul unui Mitsubishi Lancer Evo X de grupa N, Mitroi a reuşit cel mai bun timp al primei manşe de concurs, rezultat ce i-a fost de ajuns să câştige întrecerea deoarece cea de-a două manşă de concurs a fost anulată. Această reprezintă prima victorie la OPEN pentru campionul en titre a grupei N.

„Această victorie a venit pe neaşteptate şi după o foarte lungă perioada de muncă. Îmi doream un rezultat bun la grupa N dar nu mă aşteptăm la victorie în clasamentul OPEN. Sunt extrem de fericit pentru reuşită” a declarat Alexandru Mitroi la finalul întrecerii.

Edu Stan (Mitsubishi Lancer Evo VIII) s-a clasat pe cea de-a doua poziţie a clasamentului OPEN şi pe prima poziţie a grupei H, având un ecart de doar o zecime faţă de Mitroi. „Această etapă a fost un studiu pentru mine. Nu am ţinută de drum însă motorul merge foarte bine. Obiectivul meu este să câştig în acest an atât clasamentul OPEN cât şi grupa H” a declarat Edu Stan.

Podiumul clasamentului general a fost completat de Bogdan Cuzma, la prima etapă cu Mitsubishi-ul Lancer Evo IX cu care Paul Andronic a câştigat titlul absolut în 2015. „A fost un început de sezon foarte greu, pentru mine fiind cea mai dificilă etapă de când particip la curse, cu foarte multe setări şi foarte multe lucruri noi. Nu pot să mă felicit pentru podium ci doar pentru că am terminat. Podiumul a fost o surpriză de final. Mă bucur că am terminat cu bine” a spus Bogdan Cuzma, cel care şi-a trecut în cont şi locul 2 în grupa H.

Alte articole:   Ultimele bârfe pentru posturi vizate de liberalii brașoveni

Mai mulţi piloţi au avut probleme tehnice în timpul manşelor de recunoaşteri şi a primei manşe de concurs, mult ulei fiind răspândit în diverse zone ale traseului de pe Valea Cetăţii. Soluţia de neutralizare a uleiului nu a mai putut face faţă în momentul în care ploaia a început să cadă puternic. Aderenţa redusă a forţat organizatorii să decidă oprirea concursului din motive de siguranţă, după ce 35 de piloţi luaseră deja startul în cea de-a două manşă. Conform regulamentului, clasamentele finale s-au stabilit pe baza rezultatelor din prima manşă de concurs.

În lipsa înscrierii în concurs a lui Paul Andronic şi Ovidiu Zaberca, cei doi rivali ai săi la titlu în sezonul trecut, Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII) lua startul în Trofeul Râşnov din postura de favorit. Pilotul Rally Dream Team a fost devansat doar de Horaţiu Ionescu Cristea (Ferrari 458 Challenge) în primele două manşe de antrenamente de sâmbătă, reuşind însă cel mai bun timp al weekendului pe urcarea finală a antrenamentelor. Prima manşă de concurs a fost însă cu ghinion pentru Răduţ, părăsind traseul într-un viraj de dreapta. Deşi a reuşit să plece mai departe, a ajuns la finish cu întârziere de peste un minut şi a pierdut orice şansă la victorie sau la a acumula puncte.

La volanul unui Subaru Impreza N12, Călin Manitiu a obţinut cel de-al doilea timp al grupei N şi locul 4 în clasamentul OPEN. Dan Prepeliţă (Audi RS4) a ocupat ultima poziţie pe podiumul grupei H, încheind pe 5 în clasamentul general, în faţă lui Eduard Cozma (Audi R8 GT). Horaţiu Ionescu Cristea (Ferrari 456 Challenge) s-a clasat doar al optulea în clasamentul OPEN, în urmă lui Raul Szene (Mitsubishi Lancer Evo IX) care a încheiat cu al treilea timp în grupa N.

Alte articole:   Seducția Lecturii - ediția a doua la Brașov

Grupa A a fost câştigată de Bogdan Ungureanu (Mitsubishi Lancer Evo IX), care a fost urmat de Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Lancer Evo VII) şi Adrian Sotingeanu (Subaru impreza GC8). Dorin Alexandrescu (VW Golf GTI) a obţinut cel mai bun timp al istoricelor, devansându-i pe Costin Ganescu (Fiat X1/9) şi Lorincz Borbely (BMW 2001 Ti). Cătălin Cedric Ghigea, campionul en titre al acestei categorii, a fost trădat de Fiat-ul 124 Abarth care a cedat tehnic pe prima urcare de concurs.

Prima manşă de concurs a fost întreruptă mai mult de o ora în urmă ieşirii în decor a lui Costi Stratnic. Pilotul Yacco Racing a luat startul pe uscat însă ploaia, ce şi-a făcut între timp apariţia, a udat în întregime partea finală a traseului afectând considerabil aderenţa. Stratnic a ieşit în decor chiar la sosire, lovind cu BMW-ul sau de concurs maşina arbitrilor. Nimeni nu a suferit leziuni majore.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop este programată să se desfăşoare în weekendul 21-22 mai la Păltiniş.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap