blog-logo

Maria Grecea a susţinut cauza prezenţei femeilor în politică la Strasbourg

Maria Grecea a susţinut cauza prezenţei femeilor în politică la Strasbourg

Deputatul Maria Grecea, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a susținut joi, 21 aprilie 2016, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema Evaluarea impactului măsurilor de îmbunătățire a reprezentării femeilor în politică.

Cu această ocazie, Maria Grecea și-a exprimat susținerea față de raportul întocmit, arătând că proiectul de rezoluție este de fapt un ghid util pentru toate țările europene care doresc să adopte standarde egale de reprezentare de gen și nediscriminare.
maria greceaÎn acest context, deputatul a precizat că în România a fost finalizat un proiect de lege care urmărește să asigure șanse egale pentru ambele genuri, în ceea ce privește întocmirea listelor de candidați pentru toate alegerile, prin introducerea sistemului de cote. Inițiativa a fost depusă de către parlamentarii din grupurile liberale și va stabili obligația de a asigura o cotă minimă din numărul total de candidați pentru fiecare gen.
„Îmi doresc ca România să finalizeze acest proces de reformă înaintea alegerilor parlamentare din acest an și totodată doresc să atrag atenția asupra necesității punerii în aplicare a unui mecanism care să permită reprezentarea, inclusiv distribuirea echitabilă a locurilor eligibile. Mai mult, voi lua în considerare aplicarea recomandărilor expuse în Rezoluția adoptată astăzi de Plenul APCE în scopul de a promova viitoarea lege care să reglementeze prezența tinerilor candidați pe locuri eligibile, a adăugat Maria Grecea.
În finalul intervenției,ea a atras atenția asupra necesității unei abordări globale a egalității de gen în toate celelalte domenii ale societății, în scopul de a realiza egalitatea de gen în politică.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Accident pe podul de la Dârste. O persoană este încarcerată
 1. catalin preda-ghimpele 22 aprilie 2016, 1:10 PM

  of of of! doamna grecea!partidul dvs nu are candidat femeie in nici un oras mare din tara pe care o reprezentati. un alt partid-UNPR are in fruntea listei la cj o femeie. cum militati pt o cauza pierduta in curtea proprie?

  Reply
 2. Ahhhhhhhhhhh Ce guritza avemmm in prima poza.
  Ufff.
  Asa o fi ramas de la …. inghet?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.